nieuws

Sterzaak Valuas verlaagt drempel

Restaurant

Ook sterrestaurant Valuas van de broers Eric en Marcel Swaghoven, verlaagt de drempel van het restaurant. Gasten kunnen met het nieuwe menuconcept gerechten bestellen voor 15 euro per gang.

Sterzaak Valuas verlaagt drempel

Het nieuwe menuconcept heet Valuasmenu en is een flexibel menu van drie tot negen gangen; de gerechten zijn ook afzonderlijk te bestellen voor 15 euro per gang.

‘We spelen hiermee in op de veranderde gastbehoefte,’ motiveren de broers Eric en Marcel Swaghoven hun keuze. Meestergastheer Marcel Swaghoven: ‘Mensen willen niet altijd meer avondvullend zes gangen eten, maar ook wel eens drie gangen en niet te laat thuis zijn. Met het Valuasmenu laten we de klassieke voor- tussen- en hoofdgerechtvorm los en kan de gast die gerechten kiezen die hij het meest aantrekkelijk vindt. Het Valuasmenu voeren we naast de à la carte kaart, waarop signatuurgerechten en Valuasklassiekers staan.’

Niet de eerste

Meerdere toprestaurants gingen Valuas voor in het verlagen van de drempel. Ron Blaauw nam met zijn overstap van tweesterrenrestaurant naar Gastrobar de meest opvallende stap. Maar ook Wolfslaar in Breda, Hans van Wolde,Toine Hermsen en de zaak van Bart Ausems – Tout a Fait – in Maastricht verlaagden hun drempel.

Reageer op dit artikel