nieuws

Frank van Rijsbergen is Rotterdams Kooktalent 2014

Restaurant

Sous-chef van restaurant Allure, Frank van Rijsbergen, mag zich Rotterdams Kooktalent van 2014 noemen. De finale van de kookwedstrijd voor chefs onder 26 jaar vond zondag 22 september plaats tijdens culinair festival RotterdamseKost.

Frank van Rijsbergen is Rotterdams Kooktalent 2014

Rotterdams Kooktalent werd voor de tweede maal georganiseerd door platform De Buik van Rotterdam en groothandel Zegro. Frank van Rijsbergen, Zwijndrechter van origine en woonachtig in Papendrecht, ging er met de hoofdprijs vandoor. Van Rijsbergen won een messenset en een inspiratiereis naar Frankrijk.

Finale

Van Rijsbergen kookte in de finale tegen drie andere jonge koks: Tim Berkhout, Peter van Winden en Jordy Prenger. Zij waren overgebleven na drie voorronden. Voor de laatste opdracht moesten de finalisten binnen anderhalf uur een gerecht bereiden met ingrediënten die tot voor de wedstrijd niet bekend waren. Dit waren onder andere bavette, octopus, inktvis, pastinaak, artisjok en kruiden. Winnaar Van Rijsbergen bereidde een combinatie van octopus en inktvis.

Oordeel

Het is de tweede keer dat platform De Buik van Rotterdam een Rotterdams Kooktalent uitroept. Van Rijsbergens gerecht was het meest harmonieus, oordeelt  sterrenchef en juryvoorzitter Francois Geurds. Samen met twee culinair journalisten en een vinoloog maakte hij de uiteindelijke keuze voor de winnaar.

 

Foto: Maarten Laupman

Reageer op dit artikel