nieuws

JRE houdt guerrilla-actie ‘Streetdine

Restaurant

Jeunes Restaurateurs d’Europe-Nederland organiseerde zaterdag 13 september een landelijke verrassingsactie onder de naam ‘JRE Streetdine’. Alle aangesloten restaurateurs gingen van 12 tot 13 uur de straat op, en serveerden op het zelfde moment zonder communicatie vooraf, totaal onverwacht en op unieke locaties een lunchmenu.

JRE houdt guerrilla-actie ‘Streetdine

Voor de guerrilla-actie van de JRE-leden waren bijzondere locaties bedacht. Zo stonden er tafeltjes op het perron van het NS station in Harderwijk, bij het standbeeld van Mata Hari in Leeuwarden, in het centrum van Holten, bij een modeshow op de catwalk in een winkelcentrum in Leidschendam, op de markt in Weert, voor het stadhuis in Middelburg, in de paleistuin in den Haag, in de designer-outlet in Roermond,  op het strand bij Santpoort, aan de waterkant in Kaag, in het centrum van Valkenburg.

Op de foto serveren Mart en Dani Scherp van restaurant Scherp hun menu in een klassieke brandweerwagen, die voor het stadhuis van Middelburg stond.

Voorbijgangers werden uitgenodigd om aan een gedekt tafelt voor twee plaats te nemen en kregen een culinaire flitslunch geserveerd. Aan passanten werden culinaire hapjes uitgedeeld. De actie en de onverwachte ontmoetingen kregen veel aandacht op onder meer Twitter.

Voorzitter Rik Jansma van de JRE (restaurant Basiliek in Harderwijk): ‘dit benadrukt weer eens de verjongende en vernieuwende kracht van de Jeunes. Wij hopen met deze ludieke actie potentiele nieuwe gasten te hebben aangespoord om onze restaurants te bezoeken.’

Bekijk hier een fotoreportage van JRE Streetdine.

Reageer op dit artikel