nieuws

Koks en jagers zetten wild op kaart bij publiek en politiek

Restaurant

Koks en jagers willen met een aantal gezamenlijke activiteiten wild uit eigen land op de kaart zetten bij politiek en publiek. Restaurantvereniging Euro-Toques en Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) zijn hiervoor een samenwerking gestart.

Koks en jagers zetten wild op kaart bij publiek en politiek

In het najaar van 2014 staat de behandeling van de nieuwe Natuurwet op de agenda van de Tweede Kamer. Volgens een persbericht van Euro-Toques heeft een aantal politieke partijen zich in aanloop naar de wet hard gemaakt voor de beëindiging van het jagen ten behoeve van consumptie.

Dat druist in tegen alle maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en mag dus niet gebeuren, vinden zowel de koks als de jagers. Dit uitgangspunt vormt de basis van de samenwerking tussen Euro-Toques Nederland en KNJV.

Om de samenwerking tussen Euro-Toques en KNJV kracht bij te zetten heeft Jonnie Boer als persoonlijk lid van Euro-Toques twee wilden eenden overhandigd gekregen uit handen van directeur Laurens Hoedemakers van KNJV. Dat gebeurde afgelopen weekend op Chefs Revolution, het gastronomische congres in Zwolle.

Reageer op dit artikel