nieuws

Librije verhuist en Zusje weg uit Zwolle

Restaurant

Het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije verhuist in januari 2015 naar de binnentuin van Librije’s Hotel in Zwolle. Dat hebben Jonnie en Thérèse Boer zondag 14 september bekendgemaakt op hun culinaire evenement Chefs Revolution.

Librije verhuist en Zusje weg uit Zwolle

Librije’s Zusje, het tweesterrenrestaurant van het duo, verdwijnt eind dit jaar uit Zwolle en gaat op in het recent geopende Librije’s Zusje in Amsterdam waar chef Sidney Schutte de leiding heeft.

De Librije huist al 25 jaar in het gelijknamige kloostercomplex in de binnenstad van Zwolle en werd diverse keren verbouwd. Er is nu gekozen voor een verhuizing omdat een verbouwing de scheiding tussen de keuken in de kelder en het restaurant niet kan oplossen, aldus de eigenaren.

Perenboom

Wat er na de verhuizing met het restaurant gaat gebeuren, is nog niet bekend. Librije’s Hotel zit sinds 2008 in de monumentale voormalige gevangenis van Zwolle. ‘Het restaurant komt op de huidige binnenplaats van het hotel. Het wordt heel gaaf. Met een perenboom op de overkapte binnenplaats van Librije’s Hotel,’ zegt Jonnie Boer tegen Misset Horeca tijdens Chefs Revolution.

De Librije heropent op 20 januari op de nieuwe locatie, met onder meer een open keuken en een chefs table.

Maandag publiceert Misset Horeca een exclusief video-interview met Jonnie en Thérèse Boer over Chefs Revolution en de ophanden zijnde verhuizing.

Reageer op dit artikel