nieuws

Voormalig sterrestaurant Solo gesloten

Restaurant

Voormalig sterrestaurant Solo in Gorinchem is gesloten. Dat laat de sommelier weten. De eetgelegenheid maakte furore onder leiding van chef Mohamed el Harouchi. Hij verdween uit de keuken na een ernstig auto-ongeluk in november 2011.

Voormalig sterrestaurant Solo gesloten

Chef Mohamed el Harouchi die in 2007 een Michelinster ontving ontbreekt sinds het ongeval in de keuken van het restaurant.

Souschef Gerrit van den Berg nam na het ongeluk het werk van zijn chef over, maar slaagde er niet in de ster te behouden. Deze nam Michelin af in november 2012.
Sommelier
Eigenaar Gerrit Hak wil tegen Misset Horeca niets zeggen over de sluiting van Solo. Berichten hierover op Facebook worden echter bevestigd door voormalig sommelier van Solo Isabella Wildtham.

Topchef Pascal Jalhay, vriend van Mohamed el Harouchi, geeft Wildtham en Gerrit van den Berg zijn complimenten in een reactie op Facebook op de sluiting van Solo: ‘Nondedju! Dat is balen. Enorm balen. Diepe buiging voor Gerrit en zijn team! Met opgeheven hoofd…’

Het team van Solo krijgt ook bijval van wijnschrijver Fred Nijhuis. ‘Restaurant Solo dicht. Onvermijdelijk door afwezigheid van Mo en beleid eigenaar, maar beslist ondanks alle inspanningen van chef Gerrit van den Berg en sommelier Isabella Wildtham . Geweldig team dat hopelijk snel elders aan de slag kan.’

Het restaurant zelf zwijgt over de sluiting. Noch de website noch de Facebookpagina van het restaurant maakt er melding van. De telefoon van de zaak staat op de vakantie-voicemail met de mededeling dat ze na 11 augustus weer open zijn.

Eigenaar Gerrit Hak wiens zoon Marcel Hak ten tijde van het ongeluk de zakenpartner van El Harouchi was, wil niet met Misset Horeca praten over de kwestie Solo.