nieuws

15 procent omzetgroei bij De Smaak van Croy

Restaurant

De keten van landelijke restaurants De Smaak van Croy realiseert dit jaar een groei van vijftien procent dankzij onder meer voorraadbeheer en een nieuwe vestiging in Leusden. Dat laat directeur en eigenaar Jan Franken aan Misset Horeca weten.

15 procent omzetgroei bij De Smaak van Croy

In de Horeca Top 100 van grootste merken en bedrijven van Misset Horeca is de Smaak van Croy dit jaar op de 97e plek binnen gekomen met een omzet van €6,7 miljoen. Voor 2014 voorziet Franken een omzetgroei van 15 procent.

Nieuwe vestiging

Dat percentage realiseert Franken door omzetgroei bij de vestigingen van zijn keten van landelijke restaurants in Boslust en De Goffert. Verder is er afgelopen zomer een nieuwe vestiging in Leusden van start gegaan. Daarmee verwacht de eigenaar van de restaurantketen op jaarbasis €1,2 miljoen te draaien. De investering voor de opstart van het Leusdense restaurant bedroeg €300.000.
Verder bespaart de Croy-keten geld door minder voorraad aan te houden. Dat scheelt zo’n €10.000 per filiaal. Franken: ‘We hebben maatregelen genomen om de voorraad te beheren via Nostradamus. Je kunt met die besparing op jaarbasis een restaurant openen.’

Online software pakket

Nostradamus is een online softwarepakket waarin Franken een ton heeft geïnvesteerd. ‘Het punt of no return is gerealiseerd en ik geloof er heilig in. Hiermee kan ik alles zien en bijsturen waar nodig.’ Er is bijvoorbeeld te zien hoeveel de omzet per uur en per medewerker is. Het systeem berekent loonkosten en is gekoppeld aan het voorraadbeheer en het reserveringssysteem. Daar komt nog een component bij: de weersverwachting. ‘Bij hogere temperaturen, wordt er automatisch meer ice tea besteld. Zo hoef je geen nee te verkopen.’

Portret

In Misset Horeca nummer 19, welke op 1 november 2014 verschijnt, een portret van Jan Franken.

Reageer op dit artikel