nieuws

At Sea in Scheveningen per direct dicht

Restaurant

Restaurant At Sea in Scheveningen sluit per direct haar deuren. Dat Stephan Nijst, die samen met Yassine Haydour de leiding had, weten.

At Sea in Scheveningen per direct dicht

Huur- en belastingachterstand zouden de oorzaak zijn van de directe sluiting. ‘Eigenaren kozen er uiteindelijk voor hun eigen faillissement aan te vragen, voordat het ‘werd’ gedaan door de twee grootste schuldeisers’, schrijft Nijst op Facebook.

Volgens Nijst draaide het restaurant goed en bleven aanvragen komen. Ook kon At Sea bogen op goede publiciteit de periode na de doorstart in 2013. ‘Onder leiding van Yassine Haydour en Stephan Nijst bouwde het restaurant verdere naam en faam. At Sea behield een top 100 plaats in de gids Lekker 2014 en kwam goed ter sprake in de diverse media waaronder ook restaurant recensie site Iens.nl’, aldus Nijst.

Nijst vervolgt: ‘Toch valt het doek ondanks de inspanningen van het prestigieuze team, een grote frustratie natuurlijk, want het bedrijf draaide succesvol en aanvragen bleven komen. Maar ook voor een goed lopend bedrijf kan het doek vallen, wanneer er nooit huur- en belasting wordt betaald. Eigenaren kozen er uiteindelijk voor hun eigen faillissement aan te vragen, voordat het ‘werd’ gedaan door de twee grootste schuldeisers’.

Eerder ging de regionaal bekende kok Paul van Waarden failliet met At Sea. Dat gebeurde in 2013, waarna een doorstart volgde.

Reageer op dit artikel