nieuws

De Leuf handhaaft zich in top 20 Lekker

Restaurant

De Leuf in Ubachsberg zakt in de top 100 van de Lekker 2015 twee plekken van 14 naar 12. Chef Bas van Kranen (24) die na het onverwachte overlijden van patron cuisinier Paul van de Bunt eerder dit jaar het roer overnam: ‘Het voelt niet als daling.

De Leuf handhaaft zich in top 20 Lekker
De Leuf

De jonge chef-kok Bas van Kranen, reageert blij verrast. ‘Het voelt niet als een daling. We hadden het niet verwacht maar ik ben trots op ons jonge team en dat we dit hebben gepresteerd.’ De Leuf staat dit jaar in de top 100 van Lekker op de veertiende plaats en komt van nummer twaalf. ‘Het is een hele mooie notering. We behoren nog steeds tot de top 20. Het is een beetje erkenning voor ons dat we op de goede weg zitten.’

Klassiekers

Van Kranen was de rechterhand van Paul van de Bunt. Toen deze in april plotseling overleed, kregen hij en zoon Robin van de Bunt de taak het roer over te nemen. ‘We hebben wat kleine, nieuwe dingen toegevoegd en klassiekers van Paul op de kaart gezet. We missen hem nog elke dag. Als hij dit zou zien -ergens boven de sterren waar hij nu is-, zou hij blij zijn met dit resultaat.’
Van Kranen laat weten dat hij van Paul van de Bunt altijd al veel vrijheid heeft gekregen in de keuken. ‘Ik heb van jongs af aan de drive om de beste te willen zijn. Ik heb geluk gehad dat ik hier de kans heb gekregen.’

Weinig kwaliteitsverschil

Hoofdredacteur Annelies Pijper van Lekker laat weten dat De Leuf zowel voor als na het overlijden van Paul van de Bunt bezocht is. ‘Het is altijd lastig als je te maken krijgt met een overlijden: Wat moet je doen? Je gevoel zegt dat je ze het beste gunt maar wij willen objectief zijn in ons oordeel. We hebben daarom na het overlijden meerdere bezoeken afgelegd en hebben heel weinig kwaliteitsverschil gemerkt.’
Klik hier om de nieuwe Lekker-gids te bestellen.

Reageer op dit artikel