nieuws

Segugio beste Italiaan van Nederland

Restaurant

Italië Magazine heeft restaurant Segugio in Amsterdam uitgeroepen tot beste Italiaanse restaurant van Nederland 2014. Eigenaar Adriana Paolini liet daarmee restaurants als Sapori d’Italia en Pianeta Terra achter zich. Raimondi’s Villa Rozenrust uit Leidschendam kreeg de meeste lezersstemmen en won de publieksprijs.

Segugio beste Italiaan van Nederland

De winnaar van de Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2014 is Segugio van Adriano Paolini in Amsterdam. Tien restaurant dongen mee naar de prijs. Jurylid Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel, riep de winnaar op 6 oktober uit in het Hilton hotel.

Voorwaarden

Deelnemende restaurants moesten in ieder geval een Italiaanse chef-kok hebben die met verse Italiaanse producten kookt. Daarnaast zijn een Italiaanse kaart en –wijnen een must. ‘We hebben gelet op bijzondere smaakcombinaties, recepten, de presentatie van gerechten en ambiance van het restaurant’, vertelt Italië Magazine-hoofdredacteur Paul van Eijndhoven. ‘Wij willen in Italiaanse gerechten geen compromissen zien met de Nederlandse keuken.

Publiekslieveling

Enkele duizenden Italië Magazine-lezers stemden op hun favoriete Italiaanse restaurant. Het Leidschendamse restaurant Raimondi’s Villa Rozenrust van de familie Raimondi kreeg de meeste stemmen won daarmee de publieksprijs.

Eregalerij
Dit jaar werd voor de vierde keer het beste restaurant van Nederland gekozen door Italië Magazine. Vorig jaar ging de hoofdprijs nog naar Vino e Cucina in Den Haag. De publieksprijs ging destijds naar Ristorante Italiano Da Pietro in het Gelderse Elburg.

Reageer op dit artikel