nieuws

Team Solo geeft nieuwe invulling aan Hermitage*

Restaurant

Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg, voormalig sommelier en chef-kok van het failliet verklaarde restaurant Solo in Gorinchem starten een eigen zaak. Ze openen in het pand waar voorheen sterrestaurant Hermitage zat hun eigen restaurant, Ross Lovell. Hermitage in Rijsoord van patron-cuisinier Jan Klein sloot in juni haar deuren.

Team Solo geeft nieuwe invulling aan Hermitage*

Isabella Wildtham liet begin september aan Misset Horeca weten bezig te zijn met iets nieuws. Op dat moment kon ze echter nog niet melden waarmee zij en Gerrit van den Berg bezig waren. Nu laat ze Misset Horeca trots weten dat ze samen met Van den Berg de Hermitage in Rijsoord overneemt. Cees Helder maakte zaterdagavond de naam van hun nieuwe zaak bekend. Deze gaat Ross Lovell heten. De zaak gaat op 1 november open.

Solo en Hermitage

Wildtham en Van den Berg werkten beiden bij Solo in Gorinchem, het restaurant dat furore maakte onder leiding van chef Mohamed el Harouchi. Hij verdween uit de keuken na een ernstig auto-ongeluk in november 2011. De chef die in 2007 een Michelinster ontving ontbrak sinds dat ongeval in de keuken van het restaurant. Souschef Gerrit van den Berg nam na het ongeluk het werk van zijn chef over, maar slaagde er niet in de ster te behouden. Deze nam Michelin af in november 2012. Op 17 september 2014 werd Solo failliet verklaard.

Eigentijds chique
Volgens Wildtham en Van den Berg is hun eigen, nieuwe zaak, eigentijds en toch chique. Ze serveren een driegangenmenu vanaf 30 euro. Het grote pand heeft daarnaast diverse ruimtes voor private dining, vergaderen, bruiloften en proeverijen.

Jan Klein vroeg deze zomer zelf het faillissement aan voor zijn sterrestaurant Hermitage.

Reageer op dit artikel