nieuws

Team Vermeer wint tweede Nederlandse High Tea Challenge

Restaurant

De Tweede Nederlandse editie van de Real High Tea Challenge (RHTC) van het Sri Lankaanse theemerk Dilmah is gewonnen door het team van restaurant Vermeer in Amsterdam. Zij strijden volgend jaar om de internationale titel in Sri Lanka.

Team Vermeer wint tweede Nederlandse High Tea Challenge

Sommelier Wesley Schipper en chef de parti Vilmos Dohnal waren als team verantwoordelijk voor de winnende gerechten. Zij ontvingen een gouden medaille en mogen volgend jaar strijden in de Global Real High Tea Challenge in Sri Lanka. Daarnaast maken ze een zevendaagse rondreis door het land van Dilmah’s herkomst.

De teams gingen met elkaar de strijd aan in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Restaurant Vermeer wist de jury te overtuigen met een eigentijdse ‘Typically Dutch High Tea’ met veel aandacht voor duurzame en lokale ingrediënten. Zo kwamen de honing, kleine groenten en specerijen uit hun eigen ‘urban garden’ en verwerkte ze onder meer duinbessen

in de verrassende gerechten.

De internationale jury, bestaande uit Bernd Uber, Dilhan Fernando en Robert Schinkel, vond de kwaliteit van de gerechten zeer hoogwaardig. In alle high tea’s werd de veelzijdigheid van thee volop benadrukt in creatieve gerechten en smaakcombinaties. ‘Naast de hoge kwaliteit, viel dit jaar ook de aandacht voor lokale en duurzame ingrediënten op’, licht jurylid Robert Schinkel toe.

Ook de teams van DoubleTree by Hilton, Grand Hotel Karel V en NH Grand Hotel Krasnapolsky namen een medaille naar huis. Doubletree won ook goud, maar had net niet genoeg punten voor de hoofdprijs. Karel V pakte zilver en Krasnapolsky brons.

Reageer op dit artikel