nieuws

Wereldpremières op Origin Chocolate Event

Restaurant

Het Amsterdamse Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is op 25 oktober decor voor het Origin Chocolate Event, een evenement dat draait om (goede) chocola.

Wereldpremières op Origin Chocolate Event

Ruim 25 topchocolatiers uit de hele wereld maken hun opwachting, waaronder grote namen uit de Benelux als Kees Raat en Dominique Persoone.

Original Beans heeft een wereldprimeur met een nieuwe chocolade uit Papua Indonesië en neemt bezoekers mee naar een indrukwekkend natuurbeschermingsproject. Anna Laven, cacao-expert van het KIT geeft inzicht in de productieketen en duurzaamheid van ‘fine flavour cacao’ en Daniel en Linda Lorenzetti, de gerenommeerde onderzoekers van onder andere ‘Birth of Chocolate’ nemen het publiek mee op hun reizen langs cacaoplantages.

Internationale top chocolademakers en -experts uit onder andere Madagaskar, Vietnam, Brazilië, Venezuela, Verenigde Staten, Zwitserland, Hongarije, Litouwen, Denemarken, Engeland, België en Nederland laten hun grand cru chocolades proeven .

Naast sprekers zijn er chocoladeproeverijen met onder andere koffie, speciaal bier, rum, wijn en kaas. Ook vindt een debat plaats over chocolade en gezondheid en presenteren chocolade-expert Clay Gordon en chocolatier Kees Raat de wereldpremière van het spel ChocoJeopardy.

Voorafgaand aan het Origin Chocolate Event, op vrijdag 24 oktober, vindt diner plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Chef Chris Naylor van het met één michelinster bekroonde NH restaurant Vermeer verzorgt het hoofdgerecht  en de Brugse shock-o-latier Dominique Persoone het dessert.

Reageer op dit artikel