nieuws

Bistroformule Koetjes & Kalfjes failliet

Restaurant

De bistroformule Koetjes & Kalfjes, met een jaaromzet van 9,4 miljoen euro op plaats 84 genoteerd in de Horeca Top 100,is failliet. De vestiging in Amsterdam is wel open. Het gaat hier om een franchisezaak, die buiten het faillissement valt.

Bistroformule Koetjes & Kalfjes failliet

Deze week is het faillissement van Koetjes en Kalfjes uit Oegstgeest uitgesproken. Volgens OmroepWest.nl zijn de zaken in Alphen aan den Rijn, Delft, Den Haag, Haarlem en Leiden dicht. Amsterdam is open, zo blijkt uit telefonisch contact vrijdagmiddag. Deze zaak valt volgens eigen zeggen buiten het faillissement omdat het om een franchisezaak gaat.

Met het faillissement van Koetjes & Kalfjes gaan 80 arbeidsplaatsen verloren. Een van hen, de bekende kok Marc Smeets, laat weten zijn sleutels, pasjes en auto te hebben ingeleverd.

Op Facebook meldt Smeets: ‘Uiteindelijk gingen gisteren de Koetjes voorgoed aan de ketting. Een tijd vol ongeloof voor mezelf en alle collega’s, maar zeer zeker voor Erwin (Erwin Rozendal, red.) en Jacky (Jacky Weber, red.) die alles verliezen na al die jaren’.

Erwin Rozendal was verantwoordelijk voor De Beukenhof in Oegstgeest en zijn partner Jacky Weber voor Koetjes & Kalfjes. Voorafgaand aan het faillissement van Koetjes & Kalfjes ging De Beukenhof al dicht. Volgens OmroepWest.nl is het onduidelijk of er een doorstart komt.

In de laatste Misset Horeca Top 100, de ranglijst met grootste horecabedrijven en -merken, stond De Beukenhof/Koetjes & Kalfjes op plaats 84 met een totaalomzet van 9,4 miljoen euro. Het jaar daarvoor bedroeg de omzet 9,8 miljoen euro.

Zowel Rozendal, Smeets als het contactadres van Koetjes & Kalfjes waren vrijdagmiddag niet bereikbaar.

Reageer op dit artikel