nieuws

Brandt & Levie verhuist naar Amsterdam

Restaurant

Na drie jaar een slagerij in Baambrugge te hebben gehuurd, draait Brandt & Levie sinds deze week de eerste worsten op een eigen nieuwe locatie in de Amsterdamse Houthavens. Op deze nieuwe plek willen de worstmakers aan iedereen laten zien waar en hoe de worst wordt geproduceerd.

Brandt & Levie verhuist naar Amsterdam

Naast slagerij moet er ook een ‘worstatelier’ komen, waar bezoekers met een glas wijn ontvangen kunnen worden en waar workshops gegeven kunnen worden. Om dat atelier te realiseren, is een crowdfundingcampagne opgezet.

Via het platform crowdaboutnow zoeken worstmakers Geert, Jiri en Samuelm, de mannen achter Brandt & Levie, financiering om hun droom waar te maken. Geïnteresseerden kunnen pakketten en producten uit de nieuwe slagerij bestellen, of een exclusieve workshop met diner voor in februari reserveren. Ook is de eerste Brandt & Levie Amsterham via het project te koop.

Ook is het mogelijk met de worstenmakers een heel varken van kop tot staart te verwaarden, waarbij de kruiden en smaken zelf te bepalen zijn.

Italiaanse grootmeesters

Brandt & Levie begon vier jaar geleden met een reis door Italië, waar ze het ambacht van worstmaken leerden van Italiaanse grootmeesters. Eenmaal terug in Nederland besloten Geert, Jiri en Samuel om een eigen worstmakerij te beginnen. Ze huurden een slagerij in Baambrugge en begonnen Brandt & Levie. Met Brandt & Levie willen ze de lekkerste worst van Nederland maken op een manier die goed is voor iedereen in de keten.

De afgelopen jaren zijn al veel van hun dromen uitgekomen, maar de mannen leggen de lat hoog. ‘We zijn ontzettend trots op de samenwerking met vier geweldige varkensboeren met elk een prachtig bedrijf. Alle varkens kunnen naar buiten. De voeding is zoveel mogelijk afkomstig uit eigen productie of de regio. We werken met hele varkens en streven ernaar deze te verwerken van kop tot staart. Ook hebben we een team waar we oneindig trots op zijn. Brandt & Levie is de afgelopen jaren gegroeid, maar we blijven dromen. We willen een Worstatelier in de stad.’

Reageer op dit artikel