nieuws

De Bakkerswinkel ook ’s avonds open

Restaurant

De Bakkerswinkel in Amsterdam-West is met ingang van 14 november ook ’s avonds open. Te beginnen op vrijdag- en zaterdagavond. Volgens het bedrijf komt het hiermee tegemoet aan de toenemende vraag van gasten en past het in de filosofie van De Bakkerswinkel.

De Bakkerswinkel ook ’s avonds open

De filosofie van oprichter Piet Hekker is dat stad, ambacht en ontwerp elkaar door middel van kruisbestuiving kunnen versterken. Die filosofie komt volgens De Bakkerswinkel uitstekend tot zijn recht bij de bereiding van de avondgerechten. Chef-kok Andy Verdonk is door Hekker gevraagd om het keukenteam te coachen en begeleiden. Daarnaast zal hij zijn kennis overdragen op jonge (aankomende) professionals, die zich nu in De Bakkerswinkel Amsterdam-West zowel tot bakker als tot volwaardig kok kunnen ontwikkelen.

Seizoensproducten

De Bakkerswinkel heeft acht vestigingen in de Randstad, in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Iedere vestiging bestaat uit een winkel, een restaurant en een ambachtelijke kokerij/bakkerij die bij voorkeur open en te zien is voor de gasten. Alle producten worden vers bereid in eigen keuken. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gekookt met producten die ieder seizoen door de leveranciers van De Bakkerswinkel worden geadviseerd.

Kop tot staart

Het menu bestaat uit gerechten – van het formaat tussengerecht – om te proeven, naar eigen inzicht te combineren of om met elkaar te delen. ‘Bij de bereiding gebruiken wij het hele product – ‘van kop tot staart’ – zodat we zoveel mogelijk pure, eerlijke en herkenbare gerechten kunnen presenteren’, aldus Piet Hekker.

Reageer op dit artikel