nieuws

Stichting Horeca Onderwijs lanceert allergenentool

Restaurant

Stichting Horeca Onderwijs heeft een gratis allergenentool ontwikkeld. Hiermee kunnen ondernemers hun menu- of productkaart omzetten naar een menukaart waarop per gerecht of product een allergenenspecificatie staat vermeld.

Stichting Horeca Onderwijs lanceert allergenentool

Zaterdag 13 december treedt de nieuwe allergenenwetgeving in werking en is het voor ondernemers verplicht de (veertien) allergene stoffen te vermelden wanneer deze zijn gebruikt bij de bereiding van voedingsmiddelen, ongeacht in welke vorm.

Voedselallergie

Met de allergenentool van Stichting Horeca Onderwijs (SHO) kunnen ondernemers hun eigen allergenenmenukaart samenstellen, bijhouden en beschikbaar maken voor gasten met een voedselallergie.

Dossier

Misset Horeca heeft met het oog op deze nieuwe wetgeving een dossier over allergenen geïntroduceerd.

Praktische tips

Ondernemers kunnen daarin terecht voor praktische tips en informatie over wat allergenen zijn en wat een voedselallergie is.

Brandende vragen
Marjan van Ravenhorst van adviesbureau Allergenenconsultancy in Scherpenzeel beantwoordt in een video (in het dossier) brandende vragen van lezers over allergenen. Deze video is onder dit bericht toegevoegd.

Bekijk hier het dossier Allergenen.

Reageer op dit artikel