nieuws

Thuisovervallen bij restauranteigenaren trend

Restaurant

Het thuis overvallen van restauranteigenaren begint een trend te worden in Ierland. Dat zegt de ‘KHN van Ierland’, The Restaurant Association of Ireland.

Thuisovervallen bij restauranteigenaren trend

Aanleiding voor de uitspraak is een toename in het aantal overvallen van restaurantbazen thuis. Deze week was het weer raak in Dundalk, waar een Aziatische horecabaas thuis werd overvallen en twee kinderen werden opgesloten. De buit bedroeg 3.000 euro.

Volgens een woordvoerder van de Ierse restaurantvereniging richten criminelen hun aandacht steeds meer op restauranthouders, die geld van de zaak naar de bank of naar huis vervoeren. De politie heeft laten weten de thuisovervallen serieus te nemen en dat er meer aandacht komt voor deze vorm van criminaliteit.

Misset Horeca bracht de criminaliteit richting horecabedrijven in Nederland in kaart. Het onderzoek naar inbraken en overvallen is in de vorm van een whitepaper te downloaden.

Reageer op dit artikel