nieuws

Verlies Bib overvalt La Première

Restaurant

La Première in Anna Paulowna verliest na vijf jaar zijn Bib Gourmand. Het bericht kwam voor mede-eigenaar Simone Venekamp als een verrassing. ‘Ja, een hele negatieve. We hadden deze zomer nog een gesprek met een Michelin-inspecteur die zei dat we goed bezig waren.

Verlies Bib overvalt La Première

Het is Misset Horeca die het slechte nieuws brengt aan Simone Venekamp. Samen met haar man John Lierop runt zij al negentien jaar Restaurant La Première in Anna Paulowna. In 2009 kreeg het paar een Bib Gourmand toebedeeld en die zijn ze nu weer kwijt. ‘Dit komt als een vervelende verrassing’, aldus Simone Venekamp. ‘Ik was nog helemaal nergens mee bezig en hoor het nu van jullie. Ik ben wel heel benieuwd wat daarvoor de reden dan is.’

Inspecteur op bezoek

De verbazing bij Venekamp is des te groter, omdat ze in de zomermaanden nog een gesprek hebben gehad met een Michelin-inspecteur. ‘En dat was ook een heel goed gesprek. Hij zou eerst langskomen om te eten, maar dat kon op niet doorgaan in verband met andere afspraken, waardoor hij ineens spontaan langskwam. Toen hebben we een lang en goed gesprek gehad, waarin ons werd verteld dat we goed bezig zijn.’

Goede moed

Bij La Première is het volgens Venekamp nu even slikken en dan ‘gewoon weer verder’. ‘We gaan nog wel contact opnemen met Michelin, want ik ben uiteraard benieuwd naar de redenen. Maar we gaan nu verder zoals we dat altijd gedaan hebben, gewoon ons best doen. We zijn een echt ‘vader-en-moederbedrijf’: we zijn er altijd, ik voor en mijn man in de keuken. We weten hoe het moet en we gaan vol goede en frisse moed verder.’

Reageer op dit artikel