nieuws

IKEA zoekt nieuwe culinaire creatie voor in restaurants

Restaurant

Woonwarenhuis IKEA zoekt een nieuwe culinaire creatie voor op de menukaart van alle IKEA restaurants in Nederland. Dinsdag 1 september gaf het woonwarenhuis het startschot voor deze IKEA Food Challenge.

IKEA zoekt nieuwe culinaire creatie voor in restaurants

In deze online wedstrijd daagt IKEA iedereen die van koken houdt uit om een nieuw gerecht met Zweeds tintje te creëren en dit op Instagram te delen met #IKEAfoodchallenge. Samen met chef-kok Robert Kranenborg, ELLE Eten hoofdredacteur Edine Russel en food blogger Pauline Weuring worden de beste inzendingen geselecteerd. Ook het publiek kan stemmen op de vier uiteindelijke finalisten. De winnende culinaire creatie staat vanaf begin 2016 op de menukaart van alle IKEA Restaurants in Nederland. Meedoen kan tot en met 30 september via Instagram en IKEA.nl/foodchallenge.

Masterclass

In oktober selecteert de jury de dertien beste gerechten, één uit de omgeving van iedere IKEA winkel. De juryleden gaan deze gerechten proeven en selecteren daaruit vier finalisten. Die mogen hun gerecht verfijnen tijdens een speciale masterclass op woensdag 25 november. De beste inzending wordt beloond met een keuken van IKEA ter waarde van 6500 euro.

Reageer op dit artikel