Menukaart Tweede Kamer geveild voor 3.000 euro

Menukaart Tweede Kamer geveild voor 3.000 euro
Catawiki

Een unieke menukaart uit het restaurant van de Tweede Kamer is zondagavond bij online veilinghuis Catawiki geveild voor 3.000 euro.

De menukaart bracht zoveel geld op, omdat deze is gesigneerd door niemand minder dan Nelson Mandela. De oud anti-apartheidsstrijder bezocht de Tweede kamer in 1994 vlak voordat hij werd gekozen als eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Hij was hier voor een Nederlandse televisieactie in het kader van de Zuid-Afrikaanse verkiezingen. Catawiki laat weten dat er door mensen uit heel Europa werd mee geboden op de bijzondere menukaart. Uiteindelijk trok een bieder uit Zwitserland aan het langste eind. Die mag zich de nieuwe eigenaar van deze menukaart noemen.

Menukaart

Veilingmeester Ger van Oers van Catawiki vertelt dat er veel belangstelling was voor de menukaart. 'Er zijn veel handtekeningverzamelaars die maar wat graag een handtekening van Mandela in hun collectie willen opnemen.' Die verzamelaars hebben vaak duizenden euro's over voor zijn krabbel. Van Oers geeft aan dat deze menukaart echt uniek is. 'Voor zover bekend is dit de enige menukaart ooit waar Mandela zijn handtekening op heeft gezet. Grappig detail is dat je hierdoor ook meteen weet wat Mandela die dag heeft gegeten.'

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.