nieuws

RAW Taipei heeft Nederlands tintje

Restaurant

Twee creatieve mensen, de een met een gastronomisch levendige fantasie en de ander met een artistieke visie, delen een ambitie: samen iets bijzonders creëren. Restaurant RAW in Taipei is het resultaat.

RAW Taipei heeft Nederlands tintje

Eén van ’s werelds beste chefs André Chiang en de Nederlandse architect Camiel Weijenberg verrassen met sierlijke kunst op het bord en in de zaak. RAW’s missie is een nieuwe interpretatie van de Taiwanese keuken. ‘Gasten willen iets nieuws. Ze willen verrast worden met eten en design’, zegt de in Singapore gevestigde architect Camiel Weijenberg.

Timmerman
Als voormalig timmerman heeft Weijenber een grote affiniteit met hout. Hij ontwierp voor RAW een ware blikvanger: een sculptuur van ongeveer 65 meter lang, met de hand gemaakt van Taiwanees zachthout. André Chiang serveert in RAW een zevengangenmenu met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

In Misset Horeca 15 van 4 september meer over RAW. André Chiang staat op 25, 26 en 27 september in de keuken van het Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Lees in Misset Horeca 15, 4 september 2015, meer over RAW Taipei.

 

Reageer op dit artikel