nieuws

Duitse en Nederlandse topkok slaan handen ineen

Restaurant

Tweesterrenchef Moshik Roth en de Duitse driesterrenchef Thomas Bühner hebben de handen ineen geslagen voor een uniek diner tijdens het event ‘Chefs connect’ op 25 oktober.

Duitse en Nederlandse topkok slaan handen ineen

De culinaire uitwisseling tussen de bevriende topkoks, start in &samhoud places. Twee weken later, op 8 November, reist Roth af naar het restaurant van Bühner, La Vie in Osnabrück. De chefs hebben een 8-gangen menu gecreëerd bestaande uit hun beste signature dishes. Het idee voor dit menu ontstond na een bezoek van Bühner aan Roth’s restaurant.  Elke chef zal vier gangen van zijn favoriete gerechten presenteren, gecombineerd met bijpassende wijn

Thomas Bühner

Thomas Bühner (1962) is een van Duitsland’s grootste chefs. van Restaurant la vie.  In 2012 ontving hij zijn derde Michelinster. Hiermee behoort hij tot een groep van elf Duitse chefs met eenzelfde bekroning.

Moshik Roth

Moshik Roth (geboren in Israël) kwam in zijn vroege twintiger jaren naar Nederland. Hij startte als pizzeria manager, maar  raakte gefascineerd door haute cuisine en greep zijn kans om te werken bij De Librije en restaurant De Zwethheul. In 2001 opende hij zijn eigen restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen. In 2012 startte hij een samenwerking met ondernemer Salem Samhoud. Zij openden een nieuw restaurant in Amsterdam: &samhoud places. In November 2012, slechts drie maanden na de opening, ontvingen Moshik en zijn team twee Michelin sterren. Een van Roth’s bekendste gerechten is de &Tomeato Burger.

Reageer op dit artikel