nieuws

Europese Commissie erkent maatjesharing

Restaurant

Hollandse maatjesharing, ook wel bekend als Hollandse Nieuwe, is door de Europese Commissie erkend als een traditionele specialiteit uit Nederland. Eerder kregen basterdsuiker en boerenkaas dat stempel al.

Europese Commissie erkent maatjesharing

Haring met de naam Hollandse Nieuwe moet voldoen aan een aantal eisen. De traditionele Nederlandse manier waarop de jonge haringen worden gekaakt, gerijpt en gezouten is nu erkend door Brussel. Naast maatjesharing geniet nu ook de Duitse benaming, Holländischer Matjes, Europese bescherming.

Ruim 1200 producten op de lijst
De Europese lijst van traditionele specialiteiten telt ruim 1290 producten, waaronder mozzarella en diverse Belgische biersoorten. Producten die op de lijst staan zijn ‘gegarandeerd’ op traditionele wijze gemaakt of samengesteld.

Reageer op dit artikel