nieuws

Personeel Jamie Oliver-restaurants boos om fooiensysteem

Restaurant

Er is een conflict ontstaan tussen bedienend personeel van de keten van Italiaanse restaurants van Jamie Oliver en het bedrijf. De werknemers zeggen dat ze zich ‘uitgebuit’ voelen vanwege het nieuwe fooiensysteem. Ze moeten een deel van de fooien aan het bedrijf afstaan.

Personeel Jamie Oliver-restaurants boos om fooiensysteem

Het personeel moet 2 procent afdragen van de verkopen aan tafel. Dit betekent dat als bedienend personeel voor 1350 euro aan eten en drinken verkoopt, ze zo’n 27 euro moeten afstaan.

Fooiensysteem

Via de rekening die gasten per creditcard betalen, wordt dat geld geïnd. Werknemers vinden het systeem oneerlijk omdat de afdracht van de fooien hoger kan uitvallen dan de daadwerkelijke hoogte van het tipgeld, zo schrijft Nu.nl. Ook noemen werknemers het systeem te weinig transparant. De restaurantketen reageert dat het systeem wel eerlijk is omdat onder andere het keukenpersoneel een deel van dat geld krijgt. Volgens de keten gebeurt het ook nooit dat meer tipgeld wordt afgedragen, dan daadwerkelijk is verdiend.

Reageer op dit artikel