nieuws

Bolenius in top 25 beste groente-restaurants ter wereld

Restaurant 929

Restaurant Bolenius in Amsterdam is door We’re Smart World uitgeroepen tot ​éé​n van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. In een lijst vol mondiale sterrenrestaurants vormt Bolenius samen met drie sterrenrestaurant De Librije de enige Nederlandse vertegenwoordiging. 

Bolenius in top 25 beste groente-restaurants ter wereld

Andere restaurants zijn onder andere Arpège, Hertog Jan, Fäviken, Blue Hill Farm en French Laundry. SVH Meesterkok en Dutch Cuisine mede-oprichter Luc Kusters is trots. ‘Het is voor het gehele team natuurlijk fantastisch om in dit illustere rijtje te staan. Het motiveert om ons in deze richting te blijven ontwikkelen.’

Moestuin 
Op hetzelfde event kende Gault Millau de ‘Beste Smaak & Gezondheid special award 2016’ toe aan Bolenius. De jury is lovend over restaurant Bolenius, gelegen tussen de kantoortorens aan de Amsterdamse Zuidas: ‘Het restaurant heeft er een onwaarschijnlijke etalage: een 120m2 grote moestuin waar chef Luc Kusters een deel van zijn dagverse groenten en kruiden oogst. Hij geeft groenten een even groot podium als vis en vlees en maakt het verschil met specifieke bereidingen en technieken.’ Onlangs bereidde Kusters voor Misset Horeca zijn lente signature dishBolenius was in 2015 door Gault Millau al verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland.

Reageer op dit artikel