nieuws

Wijnhuis lanceert blauwe wijn

Restaurant 3665

Wijnhuis Santa Margarita in Spanje heeft een blauw gekleurde wijn gelanceerd. De Pasion Blue Chardonnay is sinds twee weken verkrijgbaar in Nederland via een online wijnhandel.

Wijnhuis lanceert blauwe wijn

‘Het is een 100 procent Chardonnay. Droog met een klein zoetje en mooie zuren en chardonnay tonen. Mooi als aperitief of als begeleider bij een licht voorgerecht’, zegt vinoloog Rowdy Lohmuller van wijnhuis Santa Margarita. ‘Als je hem proeft blokkeert er in eerste instantie iets in je hoofd. Qua smaak moet je het een beetje zoeken in de hoek van rosé, maar het is wel echt een Chardonnay.

Bauwe kleur

‘De unieke blauwe kleur komt van de Anthocyaan, een natuurlijke kleurstof uit de schil van een blauwe druif’,legt de vinoloog uit. Anthocyaan is een stof die in planten en fruit voorkomt en geeft ze hun kleuren zoals de paarsrode kleur in rode kool en in dit geval een blauwe kleur aan druiven. Dit werd toegevoegd aan de wijn om iets nieuws te creëren op een puur natuurlijke manier.’

De blauwe wijn is in Nederland verkrijgbaar via wijny.nl. Het is niet de eerste blauwe wijn. In juli lanceerde een groep jonge Spanjaarden ook al een wijn in deze kleur, genaamd Gik. Deze kan nog niet in Nederland worden gekocht.

Reageer op dit artikel