nieuws

GrootSpraak awards voor Vermeer, De Boet en Het Eigendom

Restaurant 1015

In de GrootSpraak gids 2017 staan twee restaurants met een 9,9: Inter Scaldes en De Librije. Nog eens twee scoren een 9,5: Librije’s Zusje en De Leest. De award voor Restaurant van het Jaar gaat naar Vermeer in Amsterdam. De Boet in Urk is Wijnrestaurant van het Jaar, Het Eigendom in Eindhoven Wijnbar van het Jaar.

GrootSpraak awards voor Vermeer, De Boet en Het Eigendom

Traditioneel sluit GrootSpraak het gidsenseizoen af, en presenteert de gids dit jaar twee dagen na Michelin. Naast de trosjes en rapportcijfers deelt de gids voor wijnliefhebbers elk jaar drie awards uit:

  • Restaurant van het Jaar – Vermeer, Amsterdam
  • Wijnrestaurant van het Jaar – De Boet, Urk
  • Wijnbar van het Jaar – Het Eigendom, Rotterdam

Vorig jaar was InterScaldes nog de enige met een 9,9. Daar komt De Librije nu naast, vorig jaar had het Zwolse restaurant nog een 9,5. Ook twee restaurants hebben een 9,5: De Leest en Librije’s Zusje Amsterdam.

Reageer op dit artikel