nieuws

Steeds meer rendement op crowdfundingleningen

Restaurant 1307

Uit een analyse van Crowdfundmarkt.nl blijkt dat het gemiddelde aangeboden rendement op crowdfundingleningen in 2016 aanzienlijk is gestegen. Vorig jaar boden ondernemers nog gemiddeld 7,1 procent rendement. Dit jaar kunnen investeerders rekenen op gemiddeld 7,5 procent.

Steeds meer rendement op crowdfundingleningen

Crowdfundingleningen worden in Nederland aangeboden door crowdfundingplatformen waarvan er op dit moment 49 geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In het gemiddelde aangeboden rendement zijn eventuele investeringskosten van deze crowdfundingplatformen niet verwerkt. Ook moeten investeerders via crowdfunding rekening houden met de mogelijkheid van een faillissement (default) van de ondernemer.

 Crowdfundmarkt.nl volgt realtime de markt voor crowdfunding gericht op financieel rendement. In januari 2017 verschijnt het volledige rapport over 2016 van Crowdfundmarkt.nl waarin in detail de Nederlandse markt van crowdfunding in kaart wordt gebracht.
Knipsel

Crowdfunding? Reken je niet meteen rijk

Hoewel crowdfunding flink stijgt in populariteit, is het niet zo dat een horecaondernemer na één telefoontje richting een crowdfundingplatform zich al rijk kan rekenen. Klik hier voor tips.
Reageer op dit artikel