nieuws

Lekkerste Maaltijdsalade: Foto’s en tips van winnaar en jury

Restaurant 1743

‘Een schilderij op het bord’, zo omschreef de jury de maaltijdsalade ‘Geit in de wei’ van Henri van den Einden van restaurant Boshuys Best dinsdag tijdens de wedstrijd Lekkerste Maaltijdsalade op de Horecava in Amsterdam. De focus bij de salade lag op gezondheid. ‘Dat je het dan ook nog zo mooi kan presenteren, is fantastisch’, aldus de jury.

Lekkerste Maaltijdsalade: Foto’s en tips van winnaar en jury

Negen prachtige salades kwamen voorbij. De jury was extra verrast op het moment dat de latere winnaar Geit in de Wei werd geserveerd. Een prachtig bord, gezond én lekker. Een maaltijdsalade met geitenkaas, appel, spinazie, rucola, spruitjes, zoet aardappel en bieten. ‘En dat alles zonder toegevoegde zouten, helemaal naturel’, verklaart Van den Heinden nadien. ‘En in totaal maar 387 calorieën’, voegt hij toe. De salade staat nog niet op de kaart bij Boshuys Best. ‘Maar dat gaat nu zeker wel gebeuren’, besluit hij met een grote glimlach.

Tip

2017-01-10 15.14.55Van den Heinden tipt om zoveel mogelijk van tevoren te bereiden. ‘Ondanks de vele ingrediënten kan het bord dan zo de keuken uit.’ De focus op gezond vond hij van belang. ‘Ik wilde het graag zo natuurlijk mogelijk houden.’

De jury geeft het advies om een maaltijdsalade eenvoudig te houden. ‘Het moet makkelijk maakbaar zijn in de keuken.’ Ook de versheid, presentatie en de keuze van producten is van groot belang. Zorg voor net iets extra’s waardoor gasten verrast worden.’

Zo werd de maaltijdsalade Happy Landing van Murphy’s in Amsterdam geserveerd in een zelfgemaakt brood, en ging de maaltijdsalade van Noord Holland Catering in Oosthuizen in een prachtig zwart servies naar de gast.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs ging naar Moeder’s Mooiste van Fresh & Easy in Arnhem. ‘Een mooie presentatie waarbij de smaken heel mooi samen gingen’, aldus de jury. Voor de salade werden producten van Nederlandse bodem gebruikt.

De derde prijs ging naar Hollands Welvaren van Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort. Hardloper op de kaart bij de kwalitaria. ‘Met ossenhaaspuntjes uit de buurt.’

Bekijk hieronder de foto’s van de salades en de deelnemers.