De Bokkedoorns, La Rive en De Lindenhof in top 200 beste klassieke restaurants

De Bokkedoorns, La Rive en De Lindenhof in top 200 beste klassieke restaurants
Menno Post en Pascal Beeren van De Bokkedoorns

De Bokkedoorns in Overveen, bekroond met twee Michelinsterren, is het hoogst genoteerde Nederlandse restaurant in de top 200 van Klassieke Restaurants 2017 van het Amerikaanse platform Opinionated About Dining (OAD). OAD heeft de top 200 deze week online gezet. Er staan nog twee Nederlandse restaurants in naast De Bokkedoorns.

Naast De Bokkedoorns, in bezit van twee Michelinsterren van John en Pascal Beeren en Menno Post, staat ook De Lindenhof van Martin Kruithof in Giethoorn in de lijst van 200 beste klassieke restaurants van 2017. De Lindenhof neemt positie 80 in. La Rive, van chef Roger Rassin in het Amstel Hotel is de derde Nederlandse notering in de top 200. La Rive staat op 127.

Menno Post maakte de notering bekend via zijn Facebook-pagina.

Op nummer één in de ranglijst staat  Hotel de Ville - B. Violier, van chef Franck Giovannini in Lausanne Zwitserland. Op nummer twee en drie staan twee Franse zaken. De top tien bevat maar liefst 5 Franse restaurants, twee Duitse zaken, een Spaanse en een restaurant bevindt zich in Monaco. Dit is de zaak van de Franse chef Alain Ducasse- Louis XV. De

Rogér Rassin SVH Meesterkok
Roger Rassin van La Rive

dagelijkse leiding is er in handen van chef Dominique Lory.

De hoogst genoteerde Belg staat op nummer 15 en het gaat hier om Hof van Cleven van Peter Goossens, in bezit van drie Michelinsterren.

De Top 100+ Classical & Heritage Restaurants 2017 is de officiële naam van de door Opinionated About Dining gepubliceerde ranglijst. De lijst bevat - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen 100 maar 200 restaurants die vallen onder de noemer 'klassiek'. Volgens Opinionated About Dining onderscheiden de restaurants in de lijst zich vanwege de status als erfgoed

De Top 100 Klassieke Restaurants van 2017

NrNaamChefKeukenLocatie
1Hôtel de Ville – B. ViolierFranck GiovanniniContemporary FrenchLausanne, Switzerland
2Régis et Jacques MarconRégis et Jacques MarconFrenchSaint-Bonnet-le-Froid, France
3TroisgrosMichel & César TroisgrosContemporary FrenchOuches, France
4Michel GuérardMichel GuérardFrenchEugénie-les-Bains, France
5Waldhotel SonnoraHelmut ThieltgesFrench-GermanDreis, Germany
6L’AmbroisieBernard PacaudFrenchParis, France
7Le CinqChristian Le SquerContemporary FrenchParis, France
8Alain Ducasse- Louis XVDominique LoryContemporary FrenchPrincipality of Monaco
9IbaiAlicio GarroAsadorSan Sebastian, Spain
10SchwarzwaldstubeHarold WohlfhartFrench-GermanBaiersbronn, Germany
11Guy SavoyGuy SavoyContemporary FrenchParis, France
12Dal PescatoreNadia SantiniItalianCanneto Sull''Oglio, Italy
13PicAnne-Sophie PicContemporary FrenchValence, France
14Restaurant BareissClaus Peter-LumpFrench-GermanBaiersbronn, Germany
15Hof van ClevePeter GoosensContemporary French-FlemishKruishoutem, Belgium
16Gilles Goujon/Auberge de Vieux PuitsGilles GoujonContemporary FrenchFontjoncouse, France
17ElkanoAitor ArreguiSeafood AsadorGetaria, Spain
18BrasSebastian BrasContemporary FrenchLagioule, France
19LameloiseEric PrasFrenchChagny, France
20Alain Ducasse au Le MeuriceJocelyn HerlandContemporary FrenchParis, France
21Restaurant Heinz WinklerHeinz WinklerFrench-GermanAschau im Chiemgau, Germany
22Le Petit NiceGérald PassédatContemporary FrenchMarseille, France
23Cheval BlancPeter KnoglFrenchBasel, Switzerland
24EpicureEric FrechonFrenchParis, France
25Da VittorioEnrico CereaItalian SeafoodBrusaporta, Italy
26Michel TramaMichel TramaFrenchPuymirol, France
27Søllerød KroBrian Mark HansenContemporary FrenchHolte, Denmark
28Auberge de l’IllMarc HaeberlinFrench-AlsatianIllhausern, France
29La BouitteReneé and Maxime MeilleurContemporary FrenchSaint-Martin-de-Belleville, France
30Bernard LoiseauPatrick BertronContemporary FrenchSaulieu, France
31D ’BertoMarisol Dominguez GarciaSeafoodO Grove, Spain
32Restaurant Gordon RamsayMatt AbéContemporary FrenchLondon, United Kingdom
33La PergolaHeinz BeckContemporary ItalianRome, Italy
34Patrick GuilbaudPatrick GuilbaudFrenchDublin, Ireland
35Joël RobuchonChristophe CussacFrenchPrincipality of Monaco
36La Mere BrazierMathieu ViannayFrenchLyon, France
37Al SorrisoLuisa VallazaItalianSoriso, Italy
38Côte St-JacquesJean-Michel LorainFrenchJoigny, France
39Château de la Chèvre d’OrArnaud FayeFrench-ProvencalEze, France
40TailleventAlain SoliveresFrenchParis, France
41Il luogo di Aimo e NadiaFabio Pisani and Alessandro NegriniItalianMilan, Italy
42Paul BocuseChristian BouvarelFrenchCollonges-au-Mont-d'Or, France
43Enoteca PinchiorriRicardo MoncoItalianFlorence, Italy
44Don Alfonso 1890Alfonso IaccarinoContemporary ItalianSant'Agata sui Due Golfi, Italy
45TantrisHans HaasContemporary GermanMunich, Germany
46Lucas CartonJulian DumasContemporary FrenchParis, France
47Oustaù de BaumanièreJean-André CharialFrench-ProvencalLes-Baux, France
48de BokkedoornsMenno PostContemporary FrenchOverveen, Netherlands
49La Maison Des BoisMarc VeyratContemporary FrenchManigod, France
50Château les CrayèresPhillipe MilleFrenchReims, France
51Alain Ducasse at the DorchesterJean-Philippe BlondetContemporary FrenchLondon, United Kingdom
52Le Manoir aux Quat’SaisonsRaymond BlancFrenchNew Milton, United Kingdom
53Auberge de l’IleJean-Christophe AnsanayFrenchLyon, France
54SpondiAggelos LantosFrenchAthens, Greece
55ZuberoaHilario ArbelaitzBasqueOiartzun, Spain
56Sea GrillYves MattagneFrench-SeafoodBrussels, Belgium
57Casa JuliánMatías GorrotxateguiSteakhouseTolosa, Spain
58KönigshofMartin FausterContemporary FrenchMunich, Germany
59El FarallóJavier AlguacilSeafoodDénia, Spain
60L’Atelier de Joël RobuchonAxel ManesContemporary FrenchParis, France
61Kong Hans KaelderMark LundgaardContemporary FrenchCopenhagen, Denmark
62AkelarePedro SubijanaNew BasqueSan Sebastian, Spain
63Antica Corte PallavicinaMassimo SpigaroliItalianPolesine Parmense, Italy
64Antica Corona Reale-da RenzoGian Piero VivaldaPiemonteseCervere, Italy
65Restaurant DallmayrDiethard UrbanskyContemporary French-GermanMunich, Germany
66Ritz, TheJohn WilliamsFrenchLondon, United Kingdom
67Casa GerardoMarcos & Pedro MoranNew AsturianPrendes, Spain
68Comme Chez SoiLionel RingoletFrenchBrussels, Belgium
69Kaia KaipeIgor ArreguiSeafood AsadorGetaria, Spain
70Le GavrocheAlain RouxFrenchLondon, United Kingdom
71Fischers FritzChristian LohseFrenchBerlin, Germany
72Koffman’sPierre KoffmanFrenchLondon, United Kingdom
73Tour d’ArgentPhilippe LabbéFrenchParis, France
74SantceloniÓscar VelascoSpanishMadrid, Spain
75Le DucPascal HélardFrench SeafoodParis, France
76L’Ami LouisLouis GadbyLuxury BistroParis, France
77Grand VéfourGuy MartinFrenchParis, France
78Alain Ducasse at the Plaza AthénéeRomain MederContemporary FrenchParis, France
79Rias de GalliciaJuan-Carlos IglesiasSeafoodBarcelona, Spain
80De LindenhofMartin KruithofContemporary French-AsianGiethoorn, Netherlands
81Georges BlancFrédéric BlancFrenchVonnas, France
82Le Pré CatelanFrédéric AntonFrenchParis, France
83ApiciusJean-Pierre VigatoFrenchParis, France
84AlamedaGorka TxapartegiAsadorFuenmayor, Spain
85Relais Louis XIIIManuel MartinezFrenchParis, France
86Het GebaarRoger van DammeFlemish-DessertAntwerp, Belgium
87Le MontrachetLuc FiloéFrenchPuligny-Montrachet, France
88L’Atelier de Joël RobuchonAxel ManesContemporary FrenchLondon, United Kingdom
89JacobsThomas MartinFrenchHamburg, Germany
90Trattoria della PostaGianfranco MassolinoPiemonteseMonforte d'Alba, Italy
91La Ciau del TornaventoMaurilio GarolaPiemonteseTreiso, Italy
92GreenhouseArnaud BignonFrenchLondon, United Kingdom
93ClairefontaineArnaud MagnierFrenchLuxembourg
94RomanoFranca ChecchiItalian SeafoodViareggio, Italy
95Restaurant Albert 1erPierre MalletFrenchChamonix, France
96Grand Hotel a Villa FeltrinelliSteven BaioccoItalianGargnano, Italy
97Hostellerie de PlaisanceRonan KervarrecContemporary FrenchSt. Emillion, France
98VissaniLuca VissaniContemporary ItalianBaschi, Italy
99Waterside Inn, TheFabrice UhrynFrenchBray, United Kingdom
100LorenzoGioacchino PontrelliItalian SeafoodForte dei Marmi, Italy

Nieuwsgierig naar de overige noteringen?