nieuws

Consumenten besteden weer meer aan restaurants

Restaurant 617

Consumenten hebben in september 3,1 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is de hoogste groei na januari dit jaar.

Consumenten besteden weer meer aan restaurants

Aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen gaven consumenten ruim 2 procent meer uit dan in september 2016. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

Er werd vooral meer uitgegeven aan kleding, schoenen en woninginrichting. Aan voedings- en genotmiddelen besteedden ze daarentegen wat minder dan een jaar eerder. Verder is aan overige goederen ruim 5 procent meer besteed. Consumenten gebruikten meer gas dan in september vorig jaar, aldus het statistiekbureau. Dat hangt samen met het weer.

Reageer op dit artikel