nieuws

GaultMillau 2018 : Hotel van het Jaar Het Arresthuis van Van der Valk

Restaurant 11663

Van der Valk Hotel Het Arresthuis in Roermond wint de award Hotel van het Jaar 2018 van GaultMillau. De awards van GaultMillau zijn maandagavond 6 november uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. 

GaultMillau 2018 : Hotel van het Jaar Het Arresthuis van Van der Valk

Rob Polman namens het Van der Valk hotel: ‘Heel bijzonder. Wat een mooie erkenning. Voor zowel ons hotel als de forse stijging van ons restaurant Demianz, is geweldig. Zeker voor het team dat gepassioneerd met het vak bezig is. Het gebouw is een, de mensen die maken het!’

GaultMillau roemt het hergebruik van de oude gevangenis waarin Het Arresthuis is gevestigd. Ze motiveert de award voor het Van der Valk hotel in Roermond als volgt: ‘Een voormalige gevangenis als hotel, een cel als kamer. Het lijkt uniek, maar het komt steeds meer voor. Afbreken van leegstaande gevangenissen – of watertorens, scholen, ziekenhuizen, kerken, kantoorgebouwen, pakhuizen –  is niet duurzaam, herbestemming wel. Het Arresthuis in Roermond straalt een warme sfeer uit. Tot 2006 deed het gebouw dienst als huis van bewaring. Engelman Architecten bouwde het complex met meer dan honderd cellen voor Van der Valk om tot een bijzonder hotel met 24 standaard kamers, 12 deluxe kamers en 4 suites. De voormalige luchtplaats is nu een patio, de galerij in het cellenblok is nu een ruimte voor bruiloften en partijen. De originele celdeuren bleven net als de gewelven in diverse kamers behouden.’

Het restaurant van Het Arresthuis, Damianz met Jeroen van Gansewinkel achter de kachel, stijgt in de gids van 2018 maar liefst 3 punten en behoort daarmee tot de snelste stijgers. Deze onthulling deed Jan van Lissum al tegenover Misset Horeca nog voor het verschijnen van de gids. 

In 2015 nomineerde GaultMillau het Arresthuis ook voor de titel Hotel van het Jaar, samen met, Prinsenhof in Groningen en het Waldorf Astoria in Amsterdam.  Prinsenhof Groningen won de award dat jaar.

Hotel van het Jaar

2012: Savarin in Rijswijk
2013: Conservatorium Hotel Amsterdam
2014: Andaz hotel Amsterdam
2015: Prinsenhof in Groningen
2016: Kasteel Engelenburg in Brummen
2017: Seven one Seven, Amsterdam
2018: Het Arresthuis in Roermond

GaultMillau

Ieder jaar kent Gault&Millau ter gelegenheid van de verschijning van de nieuwe editie van de Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids een aantal awards toe aan horecaprofessionals en -bedrijven die zich op bijzondere manier hebben onderscheiden. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, aan het slot van de openingsdag van de vakbeurs Gastronomie | Fine Food Professional.

Vanaf woensdag 8 november is de nieuwe GaultMillau gids verkrijgbaar in diverse boekhandels  en via internet tegen een verkoopprijs van euro 12,95 (ISSN 2468-015X).

 

>>> Foto’s Het Arresthuis in Roermond