nieuws

Vierde zaak voor chef Mario Ridder: Aji Rotterdam

Restaurant 5496

Mario Ridder, patron cuisinier van sterrestaurant Joelia in Rotterdam, heeft 1 november 2017 zijn vierde zaak geopend. Na Joelia en de twee versies van CEO (Baas van het Vlees en Baas van de Lunch) is hij nu samen met zijn voormalige chef Pelle Swinkels gestart met Aji.

Vierde zaak voor chef Mario Ridder: Aji Rotterdam
Mario Ridder

Aji (spreek uit als Agie) van Mario Ridder en Pelle Swinkels bevindt zich in de Pannekoekstraat in Rotterdam en is 1 november 2017 geopend. De Zuid-Amerikaanse keuken staat centraal bij Aji, gecombineerd met Aziatische invloeden. ‘En wat Spaans temperament,’ lacht Mario Ridder. De naam Aji betekent letterlijk ‘peper’ in de regio die centraal staat in het restaurant.

‘Het is heel laagdrempelig. Als je binnenkomt staat er een kaartje op tafel met wat cocktails en bites. De grote menukaart bevat vis, vlees en vega gerechten. Niet opgedeeld in voor- en hoofd; de portiegroottes zijn allemaal gelijk. Ben je een matige eter dan zul je aan drie gerechten genoeg hebben, behoor je tot de grote eters, dan kies je vier gangen. De prijzen varieren van 13 tot 19 euro.’

Mario Ridder noemt het een verademing dat de zaak, met plek voor 50 tot 60 mensen, nu echt geopend is. ‘Als je ziet wat er tijdens zo’n bouwperiode allemaal moet gebeuren! Dat zijn immense inspanningen.’

De zaak telt ongeveer 50 zitplaatsen en de hoofdgerechten op de kaart variëren van 11 tot 19 euro. Het menu is opgedeeld in Bites (7), Vis (7 gerechten), Vlees (5 gerechten en Desserts; vier stuks waarvan 1 bestaat uit kaas. De zaak is geopend voor lunch en diner. Zondag en maandag zijn de sluitdagen, op dinsdag tot en met woensdag is Aji Rotterdam open van 12 tot 14 en van 17 tot 22 uur. Op donderdag tot en met zaterdag van 12 tot 23 uur, doorlopend. Mario Ridder

Mario Ridder

Aji is de vierde zaak van chef Mario Ridder. Hij heeft sterrestaurant Joelia in het Hilton Hotel aan de Coolsingel, daarnaast is hij eigenaar van CEO Baas van het Vlees in Katendrecht en van CEO Baas van de Lunch aan de Karel Doormanstraat in Rotterdam.

De CEO-zaken runt hij samen met zijn vrouw Sharon Kars. Joelia is geheel zijn eigendom en Aji is voor de helft van Pelle Swinkels. ‘Pelle is een enorm creatieve jongen. Zo eentje waarvan je weet dat hij een keer voor zichzelf gaat beginnen. Dan toch liever zo, met mij als coach en wat financiële steun, dan wanneer hij mijn concurrent wordt met bijvoorbeeld ook een vleesrestaurant. We hebben het zo afgesproken dat hij over twee jaar mijn aandelen overneemt en dus zelf honderd procent eigenaar is.’

Keukentechnisch zal Mario Ridder niet bij Aji staan. ‘Het is Pelle’s creativiteit in de keuken. Natuurlijk proef en adviseer ik, maar er is niet veel veranderd aan zijn gerechten kan ik je vertellen.  Zelf blijf ik natuurlijk bij Joelia.’

Pelle Swinkels (1989)  was al een aantal jaar werkzaam in de keuken van Joelia, de zaak van Mario de Ridder. Ridder zegt hierover tegen De Buik van Rotterdam: ‘Ik ben zelf klassiek Frans geschoold, maar Pelle heeft een voorliefde voor de Zuid-Amerikaanse en Aziatische keuken en verraste me regelmatig met bijzondere smaken.’

Mario Ridder

Swinkels: ’Door het reizen. Ik ben veel in landen als Peru en Mexico geweest en raakte ik geïnspireerd door de goede combinaties van pittig, zoet, zuur en zout. Het is gewoon zo lekker en ook vernieuwend; weer eens wat anders dan de traditionele Franse keuken die in je Europa al veel ziet.’

Menu Aji van Mario Ridder en Pelle Swinkels

vis

Corvina, ceviche, zoete aardappel, koriander, mais 17,-
Geelvintonijn, ui, miso bouillon 18,-
3 st. gebakken oesters, limoen, ui, beurre noisette 13,-
Gebakken kabeljauw, zeewier, aardappel 16,-
Zalm rug, bacon, yakitori saus 15,-
Gamba, kip piri-piri, basmati 18,-
Octopus, patatas bravas, avocado, manzanilla 15,- Mario Ridder

vlees

Gekonfijte eend, pompoen, rode uienchutney, pistache  11,-
*Ganzenlever krullen, supplement 6,-
Iberisch varken, aardappel, huancaina saus, kwartelei, chorizo 16,-
Short-rib, maistortillas, guacamole, zwarte bonen 17,-
U.S.A Black Angus steak, komijn, rijstnoedels, komkommer 19,-
Kalfswang, Cecina de León, aubergine, basilicum, noten 18,-

>>> Meer over Mario Ridder op Misset Horeca

Reageer op dit artikel