nieuws

Roberto’s brengt in Week van de Italiaanse Gastronomie ode aan Piemonte 

Restaurant 1072

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam grijpt de tweede editie van de Week van de Italiaanse Gastronomie, een wereldwijd evenement, aan om het vizier te richten op twee topproducten uit de regio Piemonte: witte truffel en Barolowijnen. 

Roberto’s brengt in Week van de Italiaanse Gastronomie ode aan Piemonte 

De Week van de Italiaanse Gastronomie wordt van 20 tot en met 26 november voor de tweede keer georganiseerd. Tijdens deze week worden de Italiaanse gastronomische tradities wereldwijd gevierd. Negentien Italiaanse restaurants in Nederland serveren een drie- of viergangenmenu, geïnspireerd op regionale gebruiken, en uitsluitend bereid met Italiaanse herfstingrediënten. 

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam brengt deze editie van de Week van de Italiaanse Gastronomie een ode aan de Italiaanse regio Piemonte, befaamd om de exclusieve witte truffel, smeuïge streekgerechten en onovertroffen Barolowijnen. 

Sous-chef Dario Spiga van Roberto’s Restaurant bezocht ter inspiratie sterrenchef Pasquale Laera in Serralunga d’Alba. Samen creëerden zij een drie- en viergangen menu met bijzondere streekgerechten en een exclusieve rol voor de witte truffel. 

Bij de menu’s worden speciaal geselecteerde wijnen geserveerd van het bekende Italiaanse wijnhuis Batasiolo, veelvuldig gelauwerd om zijn prachtige Barolo’s. 

Recordprijzen witte truffel 

Voor 49 euro eten gasten die week drie gangen, voor 59 euro vier gangen. Dat is wel exclusief het Barolo wijnarrangement en exclusief de witte truffel. Die kan per gerecht optioneel worden toegevoegd voor de dagprijs. 

Vanwege het veel te droge voorseizoen is het een extreem slecht truffeljaar, waardoor de prijzen voor de delicate zwam tot recordhoogten stijgen. De prijs varieert op dit moment tussen de 4500 en 7500 euro per kilo. 

De witte truffel is doorgaans van oktober tot in de loop van december verkrijgbaar. In Piemonte hebben ze echter als gevolg van de lange, hete en droge zomer van 2017 te maken met de slechtste truffeloogst in 30 jaar. 

Week van de Italiaanse Gastronomie bij Roberto’s

Pasquale Laera was zelf in Amsterdam om proef te koken met de brigade van Roberto’s. General manager Roberto Payer ontving niet alleen de sterchef, maar ook afgevaardigden van wijnhuis Batasiolo, van de Italiaanse ambassade en van de Italiaanse kamer van koophandel.

Het menu

Le verdure e la fonduta 
Crème van aardappel en prei, kwartelei, Fontina, hefstgroenten
Wijn: Barbaresco DOC, 2014 

Ravioli alla polenta tostata 
Ravioli van polenta gevuld met ‘salsiccia’ en cantharellen, artisjokcrème
Wijn: Barolo Bussie 2008 | Barolo Cerequio 2008 

Vitella Piemontese 
Rib-eye, melk gearomatiseerd met gekonfijte knoflook, demi-glace, in zout gepofte aardpeer
Wijn: Barolo Boscatero 1996 | Barolo Boscatero 2006 | Barolo Briccolina 2009 

Caco, cioccolato bianco e nocciole 
Kaki, witte chocoladeschuim, hazelnoot
Wijn: Moscato d’Asti Bosc Dla Rei 2016 

 

Foto's

Reageer op dit artikel