nieuws

Wim Severein van voormalig Wereldmuseum* opent restaurant ‘The Millèn’ in Marriott Hotel Rotterdam

Restaurant 3269

Chef-kok Wim Severein, van het eerder dit jaar gesloten sterrestaurant Wereldmuseum, opent dit voorjaar zijn eigen restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel.

Wim Severein van voormalig Wereldmuseum* opent restaurant ‘The Millèn’ in Marriott Hotel Rotterdam

Het restaurant van Severein wordt gehuisvest op de eerste etage in de Millenniumtoren, tegenover het Rotterdamse centraal station. Dit is tevens het adres van het Rotterdam Marriott Hotel. Wim Severein: ‘Dit is de grote kans. Een eigen restaurant is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Zeker omdat het restaurant in het Wereldmuseum, waar ik sinds 2013 een Michelinster mocht voeren, haar deuren heeft gesloten. Die ster wil ik terug gaan verdienen! De locatie in het Rotterdam Marriott Hotel en in deze buurt van Rotterdam is perfect om de lokale markt te bedienen.’

Signatuur Wim Severein

Wim Severein vervolgt trots: ‘Ik ga in de keuken doen wat ik al jarenlang doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.’ Het restaurant opent naar verwachting in maart 2018 haar deuren. The Millèn is op dit moment nog gehuld in verbouwstof, maar wordt ingericht naar een eigen ontwerp van Wim Severein.

Samenwerking

The Millèn wordt een op zichzelf staand restaurant op de eerste etage van het Marriott Hotel in Rotterdam. Het 230 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. General Manager Rotterdam Marriott Hotel, Bart van de Brug: ‘Een high-end restaurant op deze locatie in Rotterdam is echt een veelgehoorde wens van onze buren. De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat met The Millèn doen waar hij goed in is en dit past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel. Ik heb veel vertrouwen in hem als partner en heb vanaf het eerste oriënterende gesprek een goed gevoel over deze samenwerking.’

Zoektocht

De chef-kok liet dit voorjaar al weten op zoek te zijn naar zijn droompandje in de omgeving van de havenstad. Het team van sterrestaurant Wereldmuseum hoorde in de eerste week van maart 2017 dat het de deuren moest sluiten op 31 maart. Het restaurantteam meldde destijds: ‘Op dit moment hebben we nog geen tijd gehad om ons af te vragen wat we gaan doen: de toekomst zal dat uitwijzen.’ Severein zei daar later over: ‘Het is zonde wat er is gebeurd. Maar het is klaar. Die deur is dicht en een andere deur gaat weer open.’ De sluiting bracht hem persoonlijk toch ook iets goeds. ‘Voor mezelf beginnen speelde altijd al door mijn hoofd. Maar het kwam er simpelweg nooit van. Dus nu zie ik het als iets positiefs.’

‘HET IS ZONDE WAT ER IS GEBEURD.
MAAR HET IS NU KLAAR.
DIE DEUR IS DICHT,
EEN ANDERE DEUR GAAT OPEN’

Sluiting restaurant Wereldmuseum

Het Wereldmuseum Rotterdam sloot het restaurant met als doel de museale functie weer voorop te stellen. Daarnaast speelden economische factoren een rol, zo liet Jan Willem Sieburgh, directeur van het Wereldmuseum destijds weten. ‘Alles afwegende was het voornemen om het restaurant te sluiten onvermijdelijk. Dat bleek ook uit de externe onderzoeken en adviezen die wij daarover hebben ingewonnen.’

Reageer op dit artikel