Aandacht voor voedselonderwijs op Horecava

Aandacht voor voedselonderwijs op Horecava

De Alliantie Voedselonderwijs is een samenwerking van 30 partijen die vindt dat ieder kind structureel voedselonderwijs moet krijgen. De Alliantie Voedselonderwijs gaat samen met levensmiddelengroothandel De Kweker en vakbeurs Horecava een handtekeningenactie houden tijdens de beurs.

Kennis hebben over voedsel, zoals de productie, verwerking en bereiding, is belangrijk voor het maken van gezonde en duurzame keuzes. Daarmee hebben kinderen meer kans op een gezond voedingspatroon en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gezonde kinderen beter presteren op school. Door op structurele wijze kennis te combineren met vaardigheden, zoals koken, samen eten, proeven of groente verbouwen, wordt de impact van voedselonderwijs vergroot. Op veel basisscholen wordt aandacht besteed aan voeding en gezondheid. Helaas is dit nog niet op iedere school het geval en is het nog geen vast onderdeel van het curriculum.

Food Professionals nemen voortouw

Voor zowel exposanten als bezoekers van de Horecava is het belangrijk dat de consument van de toekomst, die steeds kritischer wordt, ook goed geïnformeerd is en hierdoor meer openstaat voor wat de food industrie te bieden heeft. Daarom zetten de alliantie, De Kweker en de Horecava zich tijdens de beurs in om 40.000 handtekeningen in een petitie , waarvan er al bijna 17.500 zijn verzameld, binnen te halen. Met 40.000 handtekeningen moet het onderwerp in de Tweede Kamer namelijk aan de orde komen. De boodschap is op social media te delen met #iksteunvoedselonderwijs.

'Bij De Kweker vinden wij goed eten erg belangrijk, het is onze passie en dagelijks werk. Onder goed eten verstaan wij lekker, maar ook verantwoord eten. Wij steunen de alliantie Voedselonderwijs, zodat kinderen ook gestimuleerd kunnen worden om bewuste keuzes in lekker en gezond eten te maken', aldus Gert Blaauw, algemeen directeur bij De Kweker. Op verschillende punten op de beurs kunnen bezoekers (digitaal) tekenen.