nieuws

Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekend

Restaurant 1937

De genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards zijn bekend gemaakt. De awards worden uitgereikt aan strandpaviljoens, hotels en restaurants, die zich inzetten om hun bedrijf in de volle breedte te verduurzamen.

Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekend

Voor het eerst doen ook Belgische bedrijven mee aan de strijd om de Gaia Green Awards 2018. Op 18 september worden de awards door ambassadeur Léon Keekstra uitgereikt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

De volgende bedrijven zijn genomineerd:

Hotels

 • Familiehotel Soll Cress (Koksijde – België)
 • Blooming (Bergen – NL)
 • Villa Magnolia (Oostkapelle – NL)
 • Stayokay (Den Haag – NL)
 • Court Garden Hotel (Den Haag – NL)

Restaurants

 • aan Sjuuteeanjd (Schinnen – NL)
 • Meatless District (Amsterdam – NL)
 • Pllek (Amsterdam – NL)
 • D’Ouwe Smisse (Zonnemaire – NL)
 • Djoyn (Den Bosch – NL)

Strandpaviljoens

 • Club Zand (Castricum – NL)
 • Surfclub Windekind (Koksijde – BE)
 • Centrum Qi (Breskens – NL)
 • Gastropaviljoen XV (Texel – NL)
 • Buena Vista Club (Scheveningen – NL)

Energiezuiniger gebouw en duurzaam menu

Dit jaar viel het de jury van de Gaia Green Awards 2018 met name op dat horecalocaties grote stappen maken in het verduurzamen van de menukaart en het energiezuiniger maken van het gebouw. Bij de uiteindelijke selectie van de vijf genomineerden per categorie heeft de jury gekeken naar de mate waarin de vijf duurzaamheidspijlers, die centraal staan binnen de Gaia Green Awards, in de organisaties zijn doorgevoerd:

 1. Gebouw en energie
 2. Communicatie
 3. Duurzame menukaart
 4. Innovatie en onderscheidend vermogen
 5. Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

De genomineerden gaan nu hun plannen, ambities en reeds gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen delen met de jury. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de drie finalisten per categorie bepaald. De finalisten worden bezocht door een mysterie visitor en ook het publiek kan hun stem uitbrengen.

Ook duurzamer ondernemen? Lees onze tips!

Over de Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards worden in 2018 voor de derde maal uitgereikt. De verkiezing is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. In de vakjury werken vertegenwoordigers van o.a. de volgende partners samen: Bookdifferent.com, Green Key Nederland, Green Key Vlaanderen, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf.

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van Green Leisure (Group) en worden mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam.

Leestip: Terras verwarmen en keuken draaien op biogas door vergisting

Reageer op dit artikel