Franse bistro Café Louis opent deuren in historisch klooster

Franse bistro Café Louis opent deuren in historisch klooster

Café Louis, een bistro in Parijse stijl, opent op 1 juli haar deuren aan de Boschstraat 69 in het centrum van Maastricht. De bistro is gevestigd in een voormalig monumentaal klooster uit de 14e eeuw.

Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven. De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Bij Café Louis staat ambacht centraal. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse duurzame producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kunnen gasten genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.

Café Louis in Franse stijl

Café LouisCafé Louis serveert Frans geïnspireerde signatuurgerechten. Denk aan de originele steak tartaar, Lady steak, Boeuf bourguignon en salade met eendenlever. Gasten kunnen hier de hele dag genieten van verrassende gerechten van Chef-kok Miguel Huinder. Bij Louis weet je altijd dat het goed zit, omdat er één vaste menukaart is voor lunch én diner met een aantal wisselende seizoensgebonden gerechten. Bij mooi weer kunnen gasten terecht op het kleine terras aan de voorzijde. Bij de bistro is ook een orangerie en een bar voor cocktails.