nieuws

Restaurant De Klok verwoest door brand

Restaurant 1585

Een grote brand heeft restaurant De Klok in Egmond aan Zee verwoest. De brand in het midden van het centrum van de badplaats brak donderdagmiddag uit. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar belendende panden.

Restaurant De Klok verwoest door brand

De brandweerlieden moesten de hulp inroepen van de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) om zo extra bluswater uit zee aan te voeren. Bij de brand kwam veel rook vrij, waarop een NL-Alert werd gegeven. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden. Om de brand beter te bestrijden, besloot de brandweer het pand van Restaurant De Klok te slopen.

Medewerkers Restaurant De Klok lichtgewond

Bij de brand raakte enkele medewerkers lichtgewond. Zij zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Een aantal omwonenden kon door de rook het huis niet meer in. Zij werden opgevangen in een nabijgelegen hotel. Rond tien uur kon de brandweer terug naar de kazerne.