nieuws

Harald Hovenkamp geslaagd als SVH Meestergastheer

Restaurant 538

Harald Hovenkamp is geslaagd voor zijn meesterproef Meestergastheer. Hij is de 43e Meestergastheer van Nederland. Harald Hovenkamp is mede-eigenaar van Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Samen met Peter Postma runt hij het sterrestaurant en een hotel in Blokzijl.

Harald Hovenkamp geslaagd als SVH Meestergastheer
Harald Hovenkamp van Kaatje bij de sluis in Blokzijl

Harald Hovenkamp: ‘Ik ben dinsdag 30 oktober 2018 geslaagd voor mijn Meesterproef. Nu ben ik de 43e Meestergastheer van Nederland. Na een lange dag de Meestertitel behaald! Dank aan de SVH commissie.’

De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

SVH Meestergastheren:
Leo van der Lubben
Paul van Oers
Harry Brouwer
Jan Westerbeek
Riet van Beveren
Ton Möllers
Hessy van der Werf-Wind
Désirée Bulten
Hans van Haaster
Gina Verwaal-Bos
Ellis Ribbens
René Jacobs
Philip Geervliet
Bart van de Jagt
Rinke van der Feer
Wil Kauffman
Aiko Faber
Frits van Maaren (†)
Maarten van der Heyden
Wino Thewissen
Leon IJpelaar
Eduard van der Toolen
Peter Bruins
Pasquinel Kolk
Robert Leussink
Said Maher
Marcel Swaghoven
Stan Kerckhoffs
Bernard Tesink
Maikel Ginsheumer
Harrie Baas
Lammert de Vries
Petro Kools
CasperWesterveld
Nadine Mögling
Ton Pinxten
Liesbeth Kauffman-Salman
Xavier Giesen
Therese Boer
Alfred van der Toolen
Johan Kragtwijk
Willem-Jan Klomp

Een SVH Meestergastheer zorgt voor een goede organisatie van de bedieningsbrigade en uitvoering van het gastheerschap op het hoogste niveau. Om in aanmerking te komen voor de SVH Meestertitel dient de kandidaat minimaal aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze hebben te maken met zowel de ervaring als gastheer als persoonlijke vaardigheden.

Voorwaarden SVH Meestergastheer

Zo moet een kandidaat minimaal 28 jaar zijn en tien jaar ervaring hebben in het vak. En in het bezit zijn van een geldige id. Voor kandidaten met een andere nationaliteit dan de Nederlandse, geldt dat zij ten minste vijf jaar in Nederland werken/gewerkt hebben en in het bezit zijn van een geldige verblijfs- en werkvergunning op het moment van aanmelden en afleggen van de Meesterproef SVH Meestergastheer.

Meestergastheer

Meestergastheer

Ze dienen voor ten minste 32 uur per week in dienst te zijn bij het horecabedrijf waar ze de proef willen afleggen.

Daarnaast zijn er nog diverse voorwaarden waar je aan moet voldoen en diploma’s die je op zak moet hebben.

Meesterhorecaondernemer

De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. Naast de al bestaande titels SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer, SVH Meesterijsbereider, SVH Meesterschenker en SVH Wijnmeester, is op 9 januari 2017 de nieuwe titel SVH Meesterhorecaondernemer gelanceerd.

 

Reageer op dit artikel