nieuws

Bib Gourmand voor Oxalis van Geoffrey van Melick: ‘Super blij mee’

Restaurant 874

Geoffrey van Melick heeft een Bib Gourmand gekregen in de gids voor 2019 voor zijn restaurant Oxalis in Wervershoof. ‘Superblij ben ik. Een droom die uitkomt.’ Van Melick was voor zijn ondernemerschap sous-chef bij tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk.

Bib Gourmand voor Oxalis van Geoffrey van Melick: ‘Super blij mee’

In de zomer van 2017 begon Geoffrey van Melick zijn eigen zaak, Restaurant Oxalis, in Wervershoof. ‘Ik kom net onder de douche vandaan toen ik las dat we een Bib Gourmand krijgen. Ik ben al wel een tijdje wakker hoor. Dat kan niet anders met twee jonge kinderen… Maar ik moest mezelf wel even knijpen. We hebben net de sleutel van ons nieuwe huis. Bij Oxalis wordt een nieuwe serre aangebouwd dus dit kan er zeker nog wel bij’, lacht de chef en ondernemer.

Oxalis heeft nu 28 couvert binnen en krijgt er met serre 20 bij. Het wordt echt gaaf, met veel glas, heel transparant en openslaande deuren. We gaan er wel een kleinere kaart voeren als in het restaurant omdat we de keuken nog niet uitbreiden. Dit hebben we afgelopen zomer op het terras ook gedaan en het is goed bevallen.

Tegelijk met de opening van de serre rond 1 december 2018 komt ook partner Shamée van Melick-Deen de brigade van Oxalis versterkten. ‘Zij werkte voor wijnbar Vinck in Hoorn.’

Geen keuzemenu voor diner

Opvallend bij Oxalis is dat Geoffrey van Melick geen keuzemenu heeft voor het diner. ‘Vier gangen diner begint bij ons met 38 euro. Dit loopt op tot 9 gangen voor 71 euro, maar het is geen uitgeschreven keuzemenu. Gasten kunnen het wel aangeven wanneer ze iets niet lekker vinden of niet verdragen, maar in principe staat het menu vast.’ Lunchen met drie gangen kan bij Oxalis voor 22 euro.

‘Ik heb dus geen keuze menu waar wel een goede prijs kwaliteit verhouding. Dit is natuurlijk een dorp, Wervershoof. Ik wil mezelf niet uit de markt prijzen. Wij hebben ook een maandag- en een dinsdagavond te vullen.

Oxalis is vanaf 1 juni tot en met 31 augustus zeven dagen per week geopend.

De Bib Gourmand Benelux 2019 wordt vanaf 22 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (België en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg).

 


 

Reageer op dit artikel