Met behulp van grote chefs en de lezers heeft de FavorFlav-redactie een lijst samengesteld met de honderd meest invloedrijke smaakmakers uit de culinaire wereld.
Jonnie en Thérèse
De Librije bestaat dit jaar precies 25 jaar. 'Er is geen restaurant in Nederland dat al zo lang – maar liefst veertien jaar – drie Michelinsterren heeft. Zij hebben Zwolle op de culinaire wereldkaart gezet en nog steeds weten ze ons elke keer te verrassen. Dat lijkt ons meer dan genoeg reden om Jonnie en Thérèse dit jaar te eren met de hoogste positie in onze lijst', aldus de redactie van FavorFlav.
André van Duin
De tweede plek is voor Andre van Duin. 'Als presentator van Heel Holland Bakt heeft hij ons weer collectief aan het bakken gekregen. Met het team van De Nieuwe Lekkerbek ging hij ook nog eens op zoek naar de nieuwste smaaksensatie van Nederland, en vermaakte ons daarbij elke minuut.'
Tony’s Chocolonely
De derde plek is voor Tony’s Chocolonely. Met hun vrolijke repen, zowel de classics als de talloze limited editions en leuke acties blijven zij hard aan de weg timmeren om slaafvrije chocolade de norm te maken. Er is wat ons betreft geen ander merk dat innovatieve marketing en idealisme zo goed weet te combineren. Al ruim tien jaar lang.
Zesgangendiner
De Top 100 werd maandag 19 november uitgereikt in BAUT Amsterdam tijdens het jaarlijkse FavorFlav Food Top 100 diner. Topchefs Luc Kusters, Schilo van Coevorden, Alain Caron, Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk, Michiel van der Eerde en Hidde de Brabander verzorgden het zesgangendiner.
Nummer 4 tot en met 100
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100