nieuws

De Librije opent medio april ‘Brass Boer Thuis’ in Zwolle

Restaurant 4486

Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle openen medio april 2019 restaurant Brass Boer Thuis aan de Nieuwe Markt 21 in Zwolle.

De Librije opent medio april ‘Brass Boer Thuis’ in Zwolle

Dat melden Jonnie en Thérèse Boer op social media. ‘De komende tijd wordt er flink verbouwd.’ In het pand aan de Nieuwe Markt 21 in Zwolle zat voorheen GastroBras Da Nini. De eigenaren van restaurant De Librije hebben al een Brass Boer op Bonaire, maar naar het idee van de Antilliaanse staf wordt ‘thuis’ nu ook een Brass Boer geopend.

'We zitten dan mooie wel met de nummer 5 van de Café Top 100 op één plein'

‘En we zitten dan wel mooi met de nummer 5 van de Café Top 100 aan één plein’, zegt Jonnie Boer trots tegenover De Stentor, refererend aan Café De Hete Brij en hun plek in de Misset Horeca Café Top 100. ‘Sowieso zijn alle ondernemers hier mensen die kwaliteit willen en dat ook uitdragen. Daartussen voelen we ons wel thuis.’ In Brass Boer Thuis is beneden straks plek voor ongeveer veertig gasten. Boven komen 25 zitplaatsen.

Menukaart

Op de menukaart komen gerechten van rond de 15 euro. ‘Een driegangenmenu voor 37 euro’, zegt Jonnie tegen De Stentor. Waarmee hij een Bib Gourmand in het achterhoofd houdt. Vlees krijgt er een hoofdrol. Er komen grote houtgrills in de keuken. ‘Veel werken met open vuur. En we gaan ook zelf worsten maken. Daar ben ik nu al mee aan het experimenteren bij De Librije.’

Chef-kok

Het echtpaar zal zelf niet in de zaak staan. ‘Jan Willem Berendsen, die al jaren bij ons werkt en nu bedrijfsleider is in Brass Boer op Bonaire, komt in februari terug naar Nederland en wordt dan hier bedrijfsleider. De chef-kok daar, Joris Bruurs, komt met hem mee en wordt hier de chef.’

Brass Boer Bonaire

Jonnie vertelde eerder al dat Brass Boer in Zwolle geen exacte kopie van Brass Boer Bonaire wordt. ‘Dat kan ook niet. Daar koken we met Mahi mahi (dolfijnvis of goudmakreel, red.) die vooral in tropische wateren voorkomt. Dat zou hier dan een snoekbaars worden.’ Wel wordt qua gerechten dezelfde stijl doorgevoerd. Een brasserie nieuwe stijl met onder meer  slakken en steak tartare op de kaart.

Brass Boer op Bonaire

Brass Boer van Jonnie en Thérèse Boer op Bonaire, ontving in november 2017 de eerste gasten. Brass Boer is geen tweede ‘zusje’ van De Librije, maar eerder een exotisch ‘nichtje’. Met een naar eigen zeggen ‘wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije’. En dat is te merken; de kaart telt een groot aantal ‘De Librije’ klassiekers als ganzenlever met oester en de beroemde gedeconstueerde appeltaart.

Maar er zijn ook lokale invloeden terug te vinden, bijvoorbeeld in een geitenstoof, geïnspireerd op het op Bonaire populaire gerecht ‘Kabritu Stoba’ en natuurlijk in gerechten met lokaal gevangen vis als red snapper en tonijn.

Het restaurant ligt pal aan de Caribische zee. Bij de inrichting van het goeddeels in de openlucht gesitueerde restaurant zijn kosten noch moeite gespaard; de hoge ‘De Librije’ standaard is meegenomen uit Nederland.

Reageer op dit artikel