nieuws

JRE Awards 2019: restaurants Bentinck, Scherp en De Loohoeve in de prijzen

Restaurant 635

Mart Scherp van restaurant Scherp is maandag 5 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Peter-Paul Swijnenburg mag zich JRE Gastheer van het Jaar noemen en De Loohoeve kreeg de prijs ‘JRE Restaurant van het Jaar.’

JRE Awards 2019: restaurants Bentinck, Scherp en De Loohoeve in de prijzen

Restaurantvereniging JRE heeft de awards uitgereikt op maandag 5 november aan ondernemers die afgelopen jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. Leden van de vereniging kozen zelf de winnaars.

Mart Scherp van restaurant Scherp

Mart Scherp van restaurant Scherp werd verkozen tot Chef van het Jaar. Hij startte in 2012 met zijn vrouw Dhani het restaurant in het Zeeuwse Middelburg. Voorheen werkten de twee samen in De Bourgondiër. In 2004 kreeg dit restaurant in Vlissingen een Bib Gourmand. Een jaar eerder wonnen Dhani en Mart Scherp de  culinaire wedstrijd De Zilveren Champignon. In 2013 ontving restaurant Scherp van JRE de ‘Eco-friendly award’, een prijs voor milieubewust ondernemen.

Peter-Paul Swijnenburg van Bentinck

Peter-Paul Swijnenburg mag zich Gastheer van het Jaar noemen. In de voormalige stallen van Kasteel Amerongen ging Restaurant Bentinck in februari 2017 van start. Swijnenburg is eigenaar van het restaurant.

De Loohoeve

Jeroen en Marleen Brouwer mogen hun restaurant ‘JRE Restaurant van het Jaar 2019 noemen.’  Samen runnen ze De Loohoeve in het Drentse gehucht Schoonloo. Het team van De Loohoeve , bestaande uit Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, won vorig jaar op de Horecava ook de Hanos Gouden Koksmuts. Volgens de jury waren het vis- en groentegerecht van De Loohoeve ‘overduidelijk’ het beste. Dat De Loohoeve mee mocht doen, was bijzonder omdat het restaurant geen Michelinster heeft of een SVH Meesterkok. ‘We schrijven ons als jaren in, steeds mochten we niet. Maar dit jaar mochten we eindelijk’, aldus Jeroen Brouwer. ‘Dit is toch de koning van de wedstrijden’, vult Marleen Brouwer aan, tweevoudig winnaar van het Bronzen Kokmes (NK leermeester-leerling) en deelnemer van Slag op de Schelde. Marleen en Jeroen koken al tien jaar samen.

Jeroen en Marleen Brouwer: ‘We gaan voor Michelinster voor De Loohoeve’

Over JRE

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen. JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie.

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een erelidmaatschap ‘Table d’Honneur’.

Reageer op dit artikel