nieuws

Publique opvolger van Fred als ambassadeur Billecart-Salmon

Restaurant 437

Het Haagse fine dining Restaurant Publique volgt, het met twee Michelinsterren bekroonde, Restaurant Fred op als ambassadeur voor het jaar 2019 van het Champagnehuis Billecart-Salmon.

Publique opvolger van Fred als ambassadeur Billecart-Salmon

Wijnimporteur Résidence Wijnen selecteerde voor het derde jaar een culinaire ambassadeur die onder meer qua keuken aansluit bij de frisse stijl van de Champagnes van Billecart-Salmon. Al enkele jaren prijken de Champagnes van Billecart-Salmon op de wijnkaart van Restaurant Publique.

Als ambassadeur van Billecart-Salmon worden de champagnes extra onder de aandacht gebracht van de gasten en zullen bijpassende activiteiten en evenementen worden georganiseerd gedurende het ambassadeurs jaar 2019.

Restaurant Fred

Restaurant Fred

Champagne Billecart-Salmon

Het levensverhaal van Champagne-huis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later, koestert de 7e generatie nog dezelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Gelegen in Mareuil-sur-Aÿ, Billecart-Salmon wordt wereldwijd door sommeliers en grote chefs geroemd om de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbaarheid van zijn champagnewijnen.

Billecart-Salmon exploiteert zelf 30 ha wijngaarden, de rest van de benodigde druiven wordt gekocht bij vertrouwde wijnboeren. De chardonnay en pinot noir komen van 1er en Grand Cru wijngaarden in een kring van 20 km rondom de stad Epernay. De pinot meunier komt eveneens van de rechteroever van de Marne, deels van Epernay, deels van Leuvrigny. Bij Billecart-Salmon gaan traditie en moderne technologie hand in hand onder hetzelfde dak. Men is daar bijzonder trots op het traditierijke verleden, maar richt zich ook op het heden en op de toekomst, altijd op zoek naar de allerbeste kwaliteit.

Résidence Wijnen

Résidence Wijnen importeert en levert wijnen uit alle delen van de hele wereld aan horeca- en retailbedrijven in Nederland. Van grote merken tot unieke cultwijnen. ‘We onderscheiden ons door een assortiment dat niet is gebaseerd op volume maar op kwaliteit en service; we willen niet de grootste zijn, liever de beste,’  aldus het wijnbedrijf over zichzelf.


 

Reageer op dit artikel