nieuws

Gastronomisch Gilde lanceert platform Gast Vrijheid

Restaurant 350

Gastronomisch Gilde lanceert platform Gast Vrijheid

Het Gastronomisch Gilde heeft op de Horecava met Gast Vrijheid een nieuw platform gelanceerd. Gast Vrijheid richt zich op kennisdeling binnen de zwarte brigade middels events, jamsessies, inspiratietours en workshops.

Jeannine Sok is de initiatiefnemer van de vakgroep Gast Vrijheid. ‘Het Gastronomisch Gilde heeft iemand nodig die de ‘zwarte brigade’ echt begrijpt’, liet de voorzitter van de adviesraad van het Gilde van SVH Meesters, Loek Beemster, weten. ‘Gastronomie gaat over alle soorten vakmensen die er zijn. Dan mogen we de professionals en studenten ‘aan de voorkant’ absoluut niet vergeten! Jeannine is met haar talrijke ervaring in het vak de perfecte kandidaat om de kar te trekken voor deze vakgroep.’

Sok houdt zich dagelijks bezig met de psychologie van de gast. Zij deelt haar kennis over houding en gedrag van gasten en medewerkers in de gastvrijheidsbranche. Ze ontwikkelt gastvrijheidsconcepten, inspiratietours, gastlessen, trainingen, en schrijft boeken en tijdschriften over gastvrijheid. In 2014 won ze de Horecava Innovation Award met het bordspel Gastologie.

Initiatiefnemers

Gast Vrijheid, de nieuwe vakgroep binnen het Gastronomisch Gilde, werd tijdens de Horecava feestelijk gelanceerd door Sok, initiator van Gast Vrijheid, en wereldkampioen koffiebereiden Merijn Gijsbers, lid en adviesraadslid van Gast Vrijheid. Direct daarna schreven de eerste, kersverse leden zich al in op de beurs.

(Adviesraads)leden die hen al voorgingen en samen het nieuwe platform hebben opgezet, zijn – naast Sok en Gijsbers – SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk (Ciel Bleu**), SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling (Bij Jef*) en sommelier en Talentvol Gastvrouw van het Jaar Nikolien Vesters-Verstraelen (Restaurant Vesters).

Beroepstrots

Het Gastronomisch Gilde vindt het de hoogste tijd om de beroepstrots in beeld te brengen en zo horecaprofessionals en beginnende vakgenoten te motiveren voor het prachtige ambacht. ‘Gastvrijheid is mensen oprecht het gevoel geven dat ze welkom zijn. Dat doe je met elkaar en samen heb je de drive om goed voor je gasten te zorgen. Naast iemands expertise als barista, bartender, maître, SVH Meestergastheer/vrouw of sommelier is gastvrij gedrag een wezenlijk onderdeel van het vak. Daarmee kan je het verschil maken.’

Gast Vrijheid vertegenwoordigt de groep die dagelijks in het contact is met gasten: barista’s, eerste medewerkers bediening, bartenders, sommeliers, maîtres en Meesters in Gastvrijheid. Het platform biedt leden inspiratie, kennis en kennissen binnen het vak. ‘Het is een plek waar je iets waardevols komt brengen, maar ook zeker kunt halen. Wij organiseren events, jamsessies, inspiratietours en workshops voor jouw persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling. Profiteer van de vele voordelen die Gast Vrijheid biedt: ga gratis naar verschillende vakbeurzen, bereid je netwerk uit en verbreed je kennis, neem deel aan zinvolle bijeenkomsten en ontvang inspirerende glossy’s en vakbladen.’


Reageer op dit artikel