Bib Gourmand restaurant Het Oude Politiebureau in Ede wordt Moeke

Bib Gourmand restaurant Het Oude Politiebureau in Ede wordt Moeke
Het Oude Politiebureau

Bib Gourmand restaurant Het Oude Politiebureau in Ede gaat de deuren sluiten. Na een complete restyling heropent het pand aan de Breelaan begin van de zomer als Moeke Ede.

Met het afscheid van 'HOP' zoals het in de volksmond wordt genoemd komt een eind aan een culinair tijdperk. Het restaurant, voorheen onder leiding van Edwin van den Oever, voert met trots al jaren een Bib-Gourmand van Michelin. 'Het restaurant kreeg in 2014 nog een complete restyling. In de wereld van de gastronomie op dit niveau is de afgelopen jaren veel veranderd', aldus concept-eigenaar van Moeke, Laurens Meyer. Dat is de reden dat hij Het Oude Politiebureau begin 2018 overnam en gaat transformeren naar Moeke Ede. 'Moeke wordt de nieuwe huiskamer van Ede; een grand-café waar iedereen, op ieder moment van de dag welkom is voor de koffie, lunch, diner of een goed gesprek. De drempel wordt verlaagd maar de kwaliteit in gastvrijheid, sfeer en gerechten blijft behouden.'

Het Oude Politiebureau

Moeke Ede

Moeke Ede wordt de zesde Moeke vestiging onder de vlag van Meyer Beheer. Ook zijn er inmiddels vergevorderde plannen voor een vestiging in Scheveningen; Moeke Scheveningen hoopt in de zomer van 2019 open te gaan. Na de eerste Moeke in het Ginneken, een wijk in Breda, volgden al snel Moekes in Rhenen, Delft, Nijkerk en Enschede.

Grand Café Moeke Enschede opende recent de bovenste verdieping van het restaurant, waardoor het aantal zitplaatsen is verdubbeld. Ook het terras werd verdubbeld naar 210 zitplaatsen en is geschikt voor alle weersomstandigheden.

Over Laurens Meijer?

horecaformules
Laurens Meijer aan de bar bij Moeke.

Laurens Meijer (58) groeit op in Leeuwarden, als kind van een machinebankwerker en een huisvrouw. Na de middelbare school gaat hij werken als kelner op de boot naar Vlieland en in cafés in Leeuwarden. De jonge Meijer is een fanatieke windsurfer. Begin jaren tachtig importeert hij windsurf-spullen en laat een eigen merk surfplank bouwen. Hij verhuist naar Breda en verkoopt zijn windsurfhandel. Met de opbrengst koopt hij, samen met zijn broer Gerrit, zijn eerste cafés. Meijer is dan 26. Begin jaren negentig koopt hij een grote Bredase disco, de Graanbeurs. In de jaren daarna groeit Meijer uit tot een van de grootste Nederlandse verpachters. In maart 2017 koopt hij op de Grote Markt in Groningen het iconische Drie Gezusters. Anno 2018 vallen onder zijn bedrijf Meyer Beheer zo’n veertig horecabedrijven, met een omzet van een kleine 50 miljoen. Daarvan is driekwart verpacht. Meyer houdt van snelle sporten. Zijn hobby’s zijn rally rijden, autoracen en paragliden. Meijer maakt onderdeel uit van de hoofdjury van de Cafe Top 100.