nieuws

BBQ interland voor het goede doel

Restaurant 275

Op zondag 4 augustus vindt een BBQ interland plaats tussen Nederland en België. Zij strijden tegen elkaar, maar voor een gemeenschappelijk doel. Beide teams zetten zich in voor het onderzoek naar genezing van alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt.

BBQ interland voor het goede doel

De BBQ is georganiseerd door Gastropedia.nl  en het Betuws wijndomein. Beide teams zetten zich in voor het onderzoek naar genezing van alvleesklierkanker. Een ziekte waar op dit moment 8 mensen per dag aan overlijden en waar gemiddeld genomen een levensverwachting van 8 maanden voor is en geen hoop. Want in de laatste tien jaar is er niets veranderd aan de behandeling van deze ziekte. Dat moet en kan anders weet Casper van Eijck.

Support Casper

Dankzij twee patiënten die zelf op zoek gingen naar een medicijn, is er nu een team van 26 specialisten uit 4 academische ziekenhuizen en uit verschillende disciplines die samen onderzoeken hoe ze alvleeskliertumoren kunnen elimineren. Het doel genezen en weer hoop kunnen geven aan mensen die deze ziekte treft. Support Casper is de campagne naam van de stichting overleven met alvleesklierkanker. Zij werft de middelen waarmee de onderzoekers/analisten en het gebruik van materialen en apparaten gefinancierd kunnen worden.

Reageer op dit artikel