Duizendste restaurant in WijnSpijs restaurantgids

Duizendste restaurant in WijnSpijs restaurantgids

WijnSpijs.nl voegde deze week het duizendste restaurant toe aan haar gratis restaurantgids. Daarmee zegt het de grootste kwaliteitsgids van de Benelux te zijn, waar consumenten alleen restaurants uit het (midden)hoge segment vinden.

Eigenaar Wouter Dijkstra had ooit zelf een restaurant en vanuit dat perspectief is WijnSpijs ook ontstaan. ‘We merkten dat er vanuit onze restaurants, maar ook bij de consument behoefte was aan een eerlijke en hoogwaardige restaurantgids’, zegt Dijkstra. Sinds begin dit jaar is er nu dus ook een restaurantgids, waar alleen kwaliteitsrestaurants op te vinden zijn. Hier staan restaurateurs in willekeurige volgorde tussen gelijkgestemden. Alleen restaurants die door de WijnSpijs-selectie komen.

WijnSpijs app

Eenmaal geselecteerd is de gids - online en in de gratis WijnSpijs app - voor restaurants helemaal gratis (net als deelname aan de Culinaire Wandeling). De restaurantpagina kan door de restaurateur zelf opgemaakt worden, met bijvoorbeeld linkjes naar recensies van journalisten of bedrijfsvideo’s.

Consumenten klikken zonder tussenkomst direct door naar het telefoonnummer of website van de restaurants om hun reservering te maken. De restaurantgids app voor consumenten is inmiddels meer dan twintigduizend keer gedownload. Potentiële gasten kunnen favoriete restaurants opslaan, zodat ze altijd een persoonlijke gids op zak hebben. Inmiddels heeft ook de eerste WijnSpijs-wandeling in België plaatsgevonden, in Gent. Andere steden staan op de planning. Met de bijschrijving van de Belgische kwaliteitsrestaurants, werd deze week de magische grens van 1000 restaurants in Nederland en België overschreden.